Ceny World Cultural Council

Světová kulturní rada oceňuje osoby či instituce, které dosáhly mimořádných úspěchů ve vědě, vzdělávání či umění majících pozitivní dopad na světové kulturní dědictví lidstva. Předávání těchto cen se uskutečňuje na špičkových pracovištích v různých zemích světa.

Albert Einstein World Award of Science

Cena je každoročně udílena vybraným vědcům z celého světa za významný přínos a podporu vědeckému a technologickém výzkumu a vývoji, kerý přispěl k blahu lidstva. Vítěz ocenění je vybrán mezioborovou komisí složenou ze světově proslulých vědců, z nichž je 25 laureátů Nobelovy ceny. Cena zahrnuje diplom, pamětní medaili a finančního částku ve výši US$ 10, 000.

Leonardo da Vinci World Award of Arts

Cena je každoročně udílena renomovaným umělcům, sochařům, spiovatelům, básníkům, kinematografům, fotografům, architektům, hudebníkům mebo dalším vystupujícím umělcům, jejichž dílo představuje značný přínos uměleckému dědictví světa. Kvalifikační porota je sestavena z mezinárodně uznávaných umělců a autorit a ze členů Světové kulturní rady (World Cultural Council).

José Vasconcelos World Award of Education

Cena "José Vasconcelos World Award of Education“ je každoročně udílena těm, na nichž leží veškerá náročná práce vyučování základům naší současné civilizace. Cena je určena renomovaným pedagogům a autoritám na poli výchovy a vzdělávání  nebo zákonodárcům výchovně-vzdělávací politiky, kteří značně ovlivnili pokrok v rozsahu kultury celého lidstva. Kvalifikační rada je složena ze členů Mezioborové komise a skupiny rozličných pedagogů. Cena zahrnuje diplom, pamětní medaili a finančního částku ve výši US$ 10, 000.


Rektorát o cenách pouze informuje, nominace probíhá přes online formulář.

Více informací o způsobu nominací naleznete na Nominační stránce World Cultural Council.






Poslední změna: 21. leden 2018 23:47 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor pro vědu a výzkum
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám