• Kalendář

Kalendář

‹  Říjen 2017  ›

Ne
1
PoÚtStČtSoNe
2345678
PoÚtStČtSoNe
9101112131415
PoÚtStČtSoNe
16171819202122
PoÚtStČtSoNe
23242526272829
PoÚt
3031

5. května 2017 – 30. listopadu 2017

Výstava "J. Felkl & syn, továrna na glóby" v předsálí Mapové sbírky

Geografická sekce PřF UK a Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy pořádají výstavu u příležitosti 200. výročí narození a 130. výročí úmrtí Jana Felkla, zakladatele a majitele továrny na glóby v Roztokách u Prahy. Výstava probíhá v Mapové sbírce PřF UK od 5.5. 2017.


10. května 2017 – 27. května 2018

Člověk v náhradách aneb technika slouží medicíně.

Výstava na téma "Člověk v náhradách aneb technika slouží medicíně" Národního technického muzea vznikla ve spolupráci s Univerzitou Karlovou a Národní lékařskou knihovnou. Přijďte se podívat.


1. října 2017 – 31. října 2017

Nakladatelství Karolinum nabízí po celý říjen 20 % slevu!

Jako každý rok nabízí i letos Nakladatelství Karolinum po celý říjen 20 % slevu na všechny své tištěné i elektronické tituly. Rádi bychom také připomněli, že studenti a zaměstnanci UK mají možnost číst online nebo stahovat zdarma více než 450 e-knih Nakladatelství Karolinum v rámci knihovního přístupu k portfoliu celosvětových distributorů elektronických monografií EBSCO a ProQuest.


30. října 2017 – 3. listopadu 2017

BIOCEV: Kurz mikroskopování a manipulace s jednotlivými molekulami

Kvantitativní bio-imaging je skupinou metod, které posunují současnou molekulární biologii mílovými kroky kupředu. Máte-li zájem zlepšit své schopnosti v oblasti mikroskopie a manipulace na úrovni jednotlivých molekul, můžete se přihlásit do kurzu, který vypisuje BIOCEV. Termín pro podání přihlášky je 8. října.


31. října 2017 – 3. listopadu 2017

Veletrh Gaudeamus Brno

Veletrh, kterého se účastní všech 17 fakult UK, je zaměřený na pomaturitní studium a na celoživotní vzdělávání. Cílem veletrhu je poskytnout co nejvíce informací o vysokoškolském vzdělávání absolventům středních škol a celému spektru zájemců o celoživotní vzdělávání.


1. listopadu 2017

Requiem

Srdečně Vás zveme

na 26. koncert z cyklu „Fakulta v srdci Karlova“, pořádaný 1. lékařskou fakultou. Koncert se uskuteční ve středu 1. listopadu 2017 v 20.00 hodin v Kostele svatého Apolináře (ul. Apolinářská, Praha 2).


2. listopadu 2017

Den pro Mosul

Den věnovaný městu zuboženému okupací a bojem s tzv. Islámským státem, které bylo nedávno osvobozeno a snaží se znovu postavit na nohy, přinese výstavu, přednášky, diskuzi, videoprojekce, koncert a ručně připravené výrobky a pokrmy (včetně tradičních iráckých).

Knihovna Filozofická fakulta Univerzity Karlovy a Člověk v tísni vás srdečně zvou na hlavní doprovodnou akci sbírky na obnovu Ústřední knihovny Mosulské univerzity v Iráku.


4. listopadu 2017

Současná česká náboženská scéna. Dvacet let časopisu Dingir

Dingir a Husitská teologická fakulta Univerzity Karlovy zve autory, čtenáře a příznivce časopisu Dingir na konferenci „Současná česká náboženská scéna. Dvacet let časopisu Dingir“, která se bude konat na Husitské teologické fakultě UK, Pacovská 350/4, Praha 4, sobota 4. listopadu od 9:00 do cca 16:30 h.


4. listopadu 2017 – 5. listopadu 2017

Mezinárodní konference: What is Style? Revisiting Deleuze and Derrida

Katedra elektronické kultury a sémiotiky při Fakultě humanitních studií UK srdečně zve na mezinárodní konferenci „What is Style? Revisiting Deleuze and Derrida“, která se uskuteční ve dnech 4. a 5. listopadu. Účastníky čeká dohromady dvanáct konferenčních příspěvků, které přednesou hosté z různých koutů světa, jmenovitě například Ian Buchanan (Australia) Gregg Lambert (USA) Raphael Zagury-Orly (Izrael) Joseph Cohen (Irsko) Elise Lamy-Rested (Francie).


6. listopadu 2017 – 12. listopadu 2017

Týden vědy a techniky

Týden vědy a techniky Akademie věd ČR je největší vědecký festival v České republice, který zahrnuje přednášky, výstavy, dny otevřených dveří, dokumentární filmy...


6. listopadu 2017

Kolektivní správa

Ústav práva autorského, práv průmyslových a práva soutěžního Právnické fakulty Univerzity Karlovy 

ve spolupráci s Technische Universität Dresden

Vás srdečně zve na mezinárodní konferenci na téma Koletivní správa.


6. listopadu 2017

Mnemotechniky – cesta k dokonalému využití paměti

Seminář představí a formou praktických cvičení osvětlí využívání celé řady technik, které se po dlouhá staletí efektivně využívají ke zdokonalení přirozené lidské paměti. Techniky, které byly vyvinuty antickými řečníky k pronášení několikahodinových projevů bez pomoci písemných záznamů, byly dále rozvíjeny renesančními učenci k zapamatování obrovských objemů informací, avšak spolu s šířením knihtisku se začaly vytrácet a dlouhá staletí byly udržovány jen jako iluzionistické triky. Dnes se mnemotechniky opět vracejí do popředí zájmu odborníků v oblasti vzdělávání, jelikož mohou napomáhat – kromě snazšímu a trvalejšímu zapamatování – také orientaci v nepřehledné džungli informací, jíž jsme dnes vystaveni.


7. listopadu 2017

Možnosti studia v zahraničí pro studenty lékařských fakult

Seminář o studiu v zahraničí je zaměřen výhradně na ty možnosti, které se nabízejí studentům lékařských fakult, medikům. Tato cílová skupina je totiž, co do variability nabídky mobilit, skupinou nejvíce omezenou a nadto (kvůli svému zaměření) v kontextu mezinárodního studia značně specifickou, rádi bychom jí proto prostřednictvím této akce věnovali více pozornosti.


8. listopadu 2017 – 9. listopadu 2017

Noc fakulty

Na Právnické fakultě proběhne 8. listopadu 2017 od 17:00 hod. první ročník festivalu Noc fakulty s podtitulem fakulta multidimenzionální, který v sobě zahrnuje 40 přednášejících, 4 panely, 11 samostatných přednášek, 3 diskuze, 1 workshop a komentované prohlídky fakulty.


9. listopadu 2017

Svět pro příští generace: Mýtus a identita

III. ročník konference pro studenty a absolventy doktorských programů

Konference se uskuteční dne 9. 11. 2017 v budově Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy.


10. listopadu 2017 – 11. listopadu 2017

Konference: Střešovický podzim, 10. listopadu 2017

Konference: Střešovický podzim, 10. listopadu 2017

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

dovolte nám, abychom Vás opět pozvali na konferenci Střešovický podzim (8. ročník), věnované komplexní péči o pacienty po mozkové příhodě.


11. listopadu 2017

Informační den UK

Pro všechny zájemce o studium na Univerzitě Karlově jsme připravili představení studijní nabídky formou prezentací fakult UK v posluchárnách i na informačních stáncích, kde zástupci jednotlivých fakult rádi zodpovědí všechny dotazy a poradí, jak se na přijímací zkoušky nejlépe připravit.


13. listopadu 2017

Myšlenkové mapy pro studium

Seminář je určen uživatelům, kteří si chtějí vyzkoušet nové techniky správy informací pomocí myšlenkových map. Seminář je zaměřen především na ukázku využití myšlenkových map při organizování informací.


14. listopadu 2017

Možnosti studia v Německu, Rakousku a ve Švýcarsku

Rádi byste během svého studia absolvovali studijní pobyt na některé z německých, rakouských či švýcarských univerzit? Informace z našeho semináře vám dozajista přijdou vhod!


14. listopadu 2017 – 16. listopadu 2017

3. poetický festival Mladý měsíc

Srdečně vás zveme na 3. poetický festival slovinských básnířek Mladý měsíc. Představí se zde básnířky Miriam Drev, Alenka Jensterle Doležal a Meta Kušar. Festival je důkazem výjimečně plodné spolupráce mezi Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy a mnohými fakultami a organizacemi ve Slovinsku.


16. listopadu 2017

Charitativní koncert

Jaký je smysl a úloha médií? Co je to ta „vyváženost“? A jaká je vůbec budoucnost novinářů? Tyto a další otázky můžete položit na večeru pořádaném Univerzitou Karlovou v rámci Roku demokracie a humanity. Odpovídat budu bývalá novinářka a držitelka Novinářské křepelky z roku 2009 Kateřina Eliášová, novinář Robert Malecký a mediální analytik Filip Rožánek. Do strun hrábnou kapely Please The Trees a Known as Brooklyn, takže určitě přijďte.


17. listopadu 2017

Vzpomínkový akt u Hlávkovy koleje a v Žitné ulici

Jako každým rokem i letos pořádá Studentská komora Rady vysokých škol Vzpomínkový akt v Žitné ulici u pamětní desky Jana Opletala a Václava Sedláčka, jehož cílem je uctít památku studentů hájících akademické svobody a lidská práva.


17. listopadu 2017

Uctění památky 17. listopadu Albertov

Den boje za svobodu a demokracii a také Mezinárodní den studentstva si letos připomeneme na několika místech v Praze. Největší připomínková setkání se odehrají, jako již tradičně, na Albertově a na Národní třídě. Obě události organizují studenti a ponesou se v pozitivním duchu a bez politické agitace. Chceme poklidně oslavit tento významný svátek a nabídnout v průběhu celého dne diskuze, koncerty, divadla a vzdělávací program pro širokou veřejnost.


20. listopadu 2017

Honoris causa

Slavnostní udělení čestné vědecké hodnosti doktora honoris causa ekonomických věd, kterou převezme Prof. Christopher A. Sims, Ph.D. a čestné vědecké hodnosti doktora honoris causa přírodních věd, kterou převezme Prof.  Joseph Wang, D.Sc. SAIC profesor.


22. listopadu 2017

Kvalita vzdělávací činnosti a její hodnocení jako jeden z pilířů moderní univerzity

II. ročník konference naváže na setkání v minulém roce aktuálními zahraničními i domácími příspěvky v oblasti hodnocení kvality vzdělávací činnosti na vysokých školách univerzitního typu.

Konference je primárně určena akademickým pracovníkům, do jejichž pracovní náplně patří péče o kvalitu vzdělávací činnosti, cílovou skupinou jsou však i pracovníci neakademičtí.


22. listopadu 2017

Finanční a nefinanční podpora pro organizátory mezinárodních kongresů a konferencích v Praze

Prague Convention Bureau si vás srdečně dovoluje pozvat na seminář na téma "Finanční a nefinanční podpora pro organizátory mezinárodních kongresů a konferencí v Praze."


23. listopadu 2017 – 24. listopadu 2017

Teologická konference „Žena vysvěcená“

Husitská teologická fakulta Univerzity Karlovy ve spolupráci s Církví československou husitskou Vás zvou na konferenci „Žena vysvěcená“ konanou 23.-24. listopadu 2017 k příležitosti 70. výročí svěcení žen v CČSH.


23. listopadu 2017

Křeslo pro fausta

Věděli jste, že za péči o zdraví světoznámých fotbalistů ve FIFA dlouhá léta zodpovídal lékař českého původu profesor Jiří Dvořák? Víte, že právě on stál v roce 1994 u zrodu dopingové aféry slavného Diega Maradony?

Zajímá vás, jak medicínská věda pomáhá v prevenci a léčbě sportovních zranění?


27. listopadu 2017

Cena Wernera von Siemense 2017

Šance získat prestižní ocenění je opět zde

Přihlašujte se do 27. 11. 2017

Přichází chvíle pro ocenění vašeho úsilí. Přihlaste svou absolventskou práci nebo výzkumný projekt do prestižní soutěže o Cenu Wernera von Siemense. 


27. listopadu 2017

Petr Kulhánek: Věda za každodenními jevy

Od mikrovlnné trouby k Velkému třesku za hodinu a čtvrt aneb Věda za každodenními jevy Do dalšího pokračování naší populární přednáškové série tentokrát přijal pozvání jeden z nejoblíbenějších popularizátorů vědy u nás! Fyzikální jevy jsou stejné v našem domově, ve špičkových laboratořích i v hlubinách vesmíru.


27. listopadu 2017

Den firem pro matematiku a informatiku

Veletrh pracovních příležitostí zaměřený na informatické a matematické obory.

Akce je určena všem studentům a absolventům MFF UK, vítáni jsou i návštěvníci z jiných vysokých škol.

Se zaměstnavateli se budete moci potkat po celý den na stáncích, promítat se budou i krátká videa.

Těšit se můžete na Oracle, AVAST, Bezpečnostní informační službu, Valeo, Ricardo, Českou pojišťovnu, Rockwell Automation, T-Mobile, Seznam.cz, ICZ, čajovnu LMC a mnoho dalších.


27. listopadu 2017

Pozvánka na workshop s americkým profesorem práva a autorem knihy „Global Issues in Legal Ethics“ Jamesem E. Moliternem

Pro bono aliance a Právnická fakulta Univerzity Karlovy – Mezioborové centrum rozvoje právních dovedností si Vás dovolují pozvat na workshop s americkým profesorem práva a autorem knihy „Global Issues in Legal Ethics“ Jamesem E. Moliternem na téma:

Pravda, lež a advokáti u soudu. Kdy advokát pomáhá klientovi v jeho protiprávním jednání? Konflikt zájmů


28. listopadu 2017

Veletrh Absolvent

Pro studenty a absolventy připravujeme veletrh pracovních příležitostí, který se v prostorách Karolina uskuteční ve středu 28. listopadu 2017. Veletrh se bude specializovat na nabídku pracovních míst, stáží, trainee programů, brigád a praxí pro studenty a čerstvé absolventy zejména společenskovědních a humanitních oborů.


30. listopadu 2017 – 2. prosince 2017

Citová rétorika: Jak budit, chápat a pojmenovávat emoce

21 odborníků z oblasti filozofie, teorie a dějin literatury, dějin umění a dalších oborů představí své příspěvky na téma „emoce“, jejich vyvolávání, vyjadřování, předávání a pojmenovávání. Časově konference pokrývá období od renesance po současnost a tematicky propojuje frankofonní literatury i filozofie napříč kontinenty.


1. prosince 2017 – 2. prosince 2017

Mezinárodní konference: „Balkánský express. Neviditelní, přehlížení, zapomenuti.“

Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy srdečně zve na konferenci Balkánský expres, tentokrát s podtitulem Neviditelní, přehlížení, zapomenuti. Konference, kterou letos čeká již 4. ročník, se bude konat od 1. do 2. prosince 2017.


2. prosince 2017 – 3. prosince 2017

Mezinárodní festival #LutheLenin připomene výročí revolucí

Tři scény, tři rozhlasové stanice, 36 hodin programu. Tak bude vypadat mezinárodní festival #LutherLenin, který se 2. prosince představí v pražském Studiu Hrdinů. Performativní a autorská čtení, diskuze i přednášky mají jedno společné téma: Revoluci, její proměny v čase, a to i s ohledem na vliv médií.


4. prosince 2017

Metody racionálního čtení a osobní práce s informacemi

Metody racionálního (rychlého) čtení učí třídit a rozlišovat podstatné informace od méně podstatných, identifikovat tzv. informační jádro textu. Metody rychlého čtení, které jsou rozvíjeny zejména od 20. let 20. století, jsou vhodné pro analyticko-syntetické zpracování dokumentů a vhodným nástrojem obsahové analýzy dokumentů.


4. prosince 2017

Adventní koncert Pedagogické fakulty UK

Srdečně Vás zveme na Adventní koncert Pedagogické fakulty UK, který se bude konat ve Velké aule Karolina.


5. prosince 2017

Vernisáž výstavy Mors et religio

Spolek Copertino srdečně zve na vernisáž výstavy Mors et religio. Vystavuje Petr Bardaševský. Vernisáž proběhne v první patře Katolické teologické fakulty od 17.30.


5. prosince 2017

IX. studentská konference Výživa, potraviny a zdraví 2017

Konference je určena k prezentaci témat bakalářských, diplomových a doktorských prací studentů fakult lékařských, zdravotně-sociálních, přírodovědeckých, potravinářských a zemědělských, se zaměřením na problematiku výživy, potravin a zdraví. Konference bude probíhat v Konferenčním sále Radany Königové 3. lékařské fakulty.


5. prosince 2017

Možnosti studia v Číně

Seminář je určen všem, kteří zvažují vyjet na studijní pobyt do Číny V krátkém úvodu vás seznámíme s typy programů, v rámci kterých je možné vycestovat, s příslušnými administrativními kroky a možnostmi financování.


7. prosince 2017

Debata: Etika, morálnost, transparentnost – garance demokracie?

Po odhalení velkých korupčních kauz jako byly Panama Papers anebo nedávná Paradise papers, které byly podrobně popsané mezinárodními týmy investigativních novinářů, se ve veřejném prostoru zvyšují nároky na způsob řízení státní moci v liberálních demokraciích....


7. prosince 2017

Charitativní koncert UK

Přijďte do Studentského klubu v Celetné podpořit Rok humanity a demokracie UK. Výtěžek koncertu věnujeme spolku HAIMA CZ, který pomáhá dětem s onemocněním krvetvorby. 


12. prosince 2017

Advent na Univerzitě Karlově

Srdečně vás zveme v úterý 12. 12. 2017 od 15:00 hod. na slavnostně nazdobený dvůr Karolina (Ovocný trh 3 a Celetná 20, Praha 1). Přijďte se pobavit se svými spolužáky, kolegy a přáteli.


13. prosince 2017

Nechceš zkusit práci v institucích EU?

Ministerstvo zahraničních věcí a Univerzita Karlova ve spolupráci s Úřadem vlády ČR vás zvou na diskusi: Nechceš zkusit práci v institucích EU?

Úvodní prezentace pronesou a vaše dotazy zodpoví

Vlasta Rakovičová, EU Career Ambassador,

Jan Šmíd, EU Career Ambassador.


15. prosince 2017

Ústavní transformace v Evropě v podmínkách post-suverenity: Demokratická teorie soudní interpretace

Pozvánka na workshop "Ústavní transformace v Evropě v podmínkách post-suverenity: Demokratická teorie soudní interpretace" pořádaný Právnickou fakultou Univerzity Karlovy.


19. prosince 2017

Rorátní mše na KTF

Srdečně zveme zvláště studenty, pedagogy a přátele KTF během adventní doby na rorátní mši svatou s následnou společnou snídaní. Mše bude sloužena od 7.00 ve fakultní kapli.


19. prosince 2017

Pozvánka na na setkání s paní doktorkou Ritou McLeod

Zveme Vás na setkání s paní doktorkou Ritou McLeod, která v úterý 19. prosince 2017 (15.10-16.45 v místnosti E) bude přednášet a diskutovat na téma The Story of One Holocaust Survivor through the Eyes of her Daughter (How is history still relevant today? Or is it?)


20. prosince 2017

Tajný Ježíšek s Agorou

Taky tak rádi rozbalujete dárky? Tak přijďte ve středu k vánočnímu stromku na Pedagogické fakultě UK. Jak na to?

Ve středu přineste jakýkoliv malý dáreček, věc, kterou vy nepoužíváte, ale jiným by mohla udělat radost, a odnesete si dárek, který tam pro vás nechal někdo jiný, Tajný Ježíšek.


20. prosince 2017

Vánoční koncert 3. LF UK - Česká mše vánoční J. J. Ryby

Děkan 3. lékařské fakulty UK si dovoluje pozvat studenty, učitele, další zaměstnance a přátele fakulty na vánoční koncert Česká mše vánoční J. J. Ryby, soli, orchestr a sbor Collegium Strahoviense. Kostel Sv. Jana Nepomuckého, Praha 1.


Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám