• Aktuality

Aktuality

4. září 2015

Juniorská univerzita

Uvažujete o studiu na vysoké škole a chcete vědět, jak to na ní chodí? Zajímáte se o přírodní, lékařské nebo společenské vědy? Univerzita Karlova nabízí unikátní možnost přihlásit se na Juniorskou univerzitu, která vás provede nejenom zajímavými zákoutími vědy, ale i samotné budovy této nejstarší středoevropské univerzity.


Jak se na Juniorskou univerzitu přihlásit? Snad vás potěší, že nemusíte skládat žádné přijímací zkoušky ani platit kurzovné. Jedinou podmínkou je, abyste byli studentem střední školy (v případě víceletých gymnázií studentem vyššího stupně) a příliš neotáleli s registrací. Zúčastnit se prvního ročníku celouniverzitního projektu Juniorské univerzity může totiž jen 50 zájemců v každém zaměření!


Program je uskutečňován formou přednášek, témata přednášek jsou průřezová podle zaměření jednotlivých fakult a jsou přizpůsobená věku studentů SŠ, takže se nemusíte bát, že byste jim nerozuměli. Projekt simuluje univerzitní studium a slavnostní zakončení na závěr projektu je spojené s prohlídkou Karolina. Všechny kurzy zimního semestru v akademickém roce 2015/2016 se konají v budově Karolina Univerzity Karlovy na Ovocném trhu.

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám