• Aktuality

Aktuality

29. května 2019

Co udělá kůň, když vidí oheň?

Jak vypadají záchranné akce v praxi, uvidíte na dětské pouti 1. lékařské fakulty UK


Pokud máte malé děti či vnoučata, vyrazte s nimi tuto středu 29. května odpoledne na netradiční dětskou pouť. Nakouknou pod ruce zdravotníkům, seznámí se s pravidly první pomoci a třeba se i zbaví strachu z lékařů a nemocnic. Akci pořádá už tradičně ke dni dětí 1. lékařská fakulta UK ve spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze a dalšími spřátelenými organizacemi, jako je například Policie Prahy 2 či Spolek mediků českých.


Program, ač cílený na nejmenší děti a žáky prvního stupně základních škol, je zaměřený na lékařská témata a zdravotní osvětu. Děti se hravou formou – například prostřednictvím Nemocnice pro medvídky – podívají, jak to vypadá v jejich těle. Dozvědí se, kde mají vnitřnosti, co znamená mít zlomenou ruku či nohu, jak to vypadá v nemocnici či co se děje při operaci. Mladí medici jim také vysvětlí, jak se chovat, aby k žádnému zranění vůbec nedošlo.

Děti se podívají do sanitek a policejních vozů, vyzkouší si, jak se sedí na motorce či jak probíhá skutečná záchranná akce. Pokud seberou odvahu, mohou si i pohladit opuštěná zvířátka z policejního útulku, která městská policie odchytla v ulicích. Záchranáři jim ukáží resuscitaci těžce zraněného, co všechno umí vypátrat policejní pes či jak si dokáže cvičený kůň poradit při požáru, třeba zda přeskočí hořící překážku.




Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám