Průkazy UK

Průkazy UK vyjadřují pomocí názvu univerzity a jejího znaku (i v podobě hologramu) příslušnost k Univerzitě Karlově a dále pomocí názvu příslušnost k fakultě nebo další součásti UK. Mají podobu čipové karty opatřené osobními údaji, čárovým kódem, fotografií, podpisovým pruhem a jsou podle druhu barevně rozlišeny.

Vydávání průkazů UK
Vydávání průkazů UK


Průkazy se vydávají ve výdejních centrech, jejichž adresy, kontakty a provozní doba je zveřejněna na těchto stránkách v sekci Výdejní centra. Provozní doba pražských center je stanovena tak, aby každý pracovní den bylo v provozu alespoň jedno centrum, v Hradci Králové a v Plzni tak, aby každé bylo v provozu alespoň dva pracovní dny v týdnu.


Informace o použití studentských průkazů UK v Pražské integrované dopravě (PID) naleznete v sekci Použití průkazů UK v PID.


Veškeré informace o výdeji, používání a uplatňování průkazů UK najdete na těchto stránkách. Pokud budete mít nějaký dotaz týkající se vydávání průkazů UK, zkontrolujte prosím nejprve FAQ - často kladené dotazy. Jestliže odpověď na svůj dotaz na této stránce nenaleznete, použijte prosím poradnu IPC, kde Váš dotaz bude zodpovězen.


Prodlužování platnosti licencí ISIC, ITIC a ALIVE

Informace o prodlužování platnosti licencí ISIC, ITIC a ALIVE


Nový typ průkazu zaměstnance UK s licencí ALIVE

Od 11. 11. 2013 je vydáván další typ průkazů zaměstnance, a to průkaz zaměstnance UK s licencí ALIVE. Jde o průkaz určený pro všechny zaměstnance a pracovníky pracující na základě dohody o pracovní činnosti, kteří nemohou získat průkaz ITIC.


Více informací o tomto typu průkazu je uvedeno v Opatření rektora č. 26/2014 čl. 4 a na stránce o průkazech zaměstnanců.


Průkaz (karta) ALIVE platí po celé České republice a slevy na ni lze získat na více než 1500 místech; přináší svým držitelům rozsáhlou síť výhod včetně pojištění, sportovního vybavení, restauračních zařízení, kaváren, vstupů na kulturní akce, permanentek v lyžařských areálech a mnoho dalších.


Výhody licence ALIVE

Možnost platby platební kartou

Od 7. 11. 2013 je možné v pražských výdejních cetrech průkazů UK provádět platby platební kartou.

Výdejní cetra průkazů


Oznámení o ztrátě průkazu UK - zrušení / obnovení

V případě ztráty nebo odcizení průkazu studenta/zaměstnance postupujte dle následujícího návodu:

Oznámení o ztrátě průkazu


Vydání duplikátu průkazu se řídí vnitřními předpisy:

Licence ISIC, ITIC a ALIVE

Upozornění pro držitele průkazu studenta s licencí ISIC (průkazu zaměstnance s licencí ITIC nebo ALIVE):

Výdej revalidačních známek pro akademický rok 2014/2015 (s platností do 31. 12. 2015) probíhá ve všech výdejních centrech UK. Bez revalidační známky neopravňuje průkaz držitele k výhodám vázaným na licenci ISIC (ITIC nebo ALIVE). Průkaz bez platné licence ISIC (ITIC nebo ALIVE) je automaticky vyřazen z národní databáze platných průkazů ISIC/ITIC/ALIVE a nebude dále akceptován žádným ze smluvních partnerů karty ISIC/ITIC/ALIVE v ČR ani ve světě.


Fakultní kupóny, které prokazují platnost průkazů studentů UK na půdě univerzity, revalidační známku ISIC nenahrazují.


Pro využívání slev na základě licence ISIC platí pravidla uvedená v plném znění na www.isic.cz.

Další informace naleznete také na dále uvedených odkazech.


Vybrané slevy na ISIC

Často kladené dotazy související s licencí ISIC


Cestovní pojištění UNIQA ISIC platí pouze tehdy, je-li na průkazu vyznačena (tiskem nebo revalidační známkou) aktuálně platná licence ISIC.

Podrobnější informace naleznete na: Vybrané slevy na ISIC


Poslední změna: 22. leden 2018 00:04 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor pro studium a záležitosti studentů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám