• Aktuality

Aktuality

3. května 2024

Jaroslav Brož slavnostně převzal jmenovací dekret jako nový děkan KTF UK

V pátek 3. května 2024 se v kapitulním kostele Všech svatých na Pražském hradě uskutečnila slavnostní inaugurace nového děkana Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy doc. Jaroslava Brože. Bohoslužbě předsedal Arcibiskup pražský a Velký kancléř KTF UK Jan Graubner, slavnostní události se zúčastnila řada vzácných hostů včetně děkanů, akademiků, českých biskupů, pedagogů, zaměstnanců, studentů, přátel fakulty a dalších.



Doc. Jaroslav Brož převzal z rukou rektorky Univerzity Karlovy prof. Mileny Králíčkové jmenovací dekret a děkanské signum. Oficiálně byl děkanem KTF UK jmenován k datu 1. května 2024.



Předtím ještě muselo proběhnout církevní potvrzení Apoštolským stolcem, které obdržel pražský arcibiskup Jan Graubner, Velký kancléř fakulty. Dikasterium pro kulturu a výchovu v Římě v něm oficiálně potvrzuje čtyřleté jmenování docenta Jaroslava Brože děkanem fakulty.



Doc. Jaroslav Brož, Th.D. S.S.L. je katolický kněz a biblista. Na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy vyučuje od roku 1990 a posledních několik let působí na Katedře biblických věd a starých jazyků. Zaměřuje se na teologii a biblistiku, které se věnoval také na studijních pobytech v Jeruzalémě a Římě. Je sídelním kanovníkem Královské kolegiátní kapituly sv. Petra a Pavla na pražském Vyšehradě, čestným kanovníkem Katedrální kapituly při chrámu Svatého Ducha v Hradci Králové a nesídelním kanovníkem Kolegiátní kapituly Všech svatých na Hradě pražském.



FOTO: Hynek Glos

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám