Informace pro uchazeče

informace ke dni 20. 3. 2020


Milé uchazečky, milí uchazeči,


jsme si vědomi toho, v jak nepříjemné situaci se nacházíte a že toto nejisté období je pro Vás velmi složité. Pracujeme usilovně na tom, abyste i přesto mohli zdárně absolvovat přijímací zkoušku a mohli být přijati ke studiu na Univerzitu Karlovu. Intenzivně spolupracujeme jak s Ministerstvem školství a ostatními vysokými školami, tak s jednotlivými fakultami, abychom našli co nejlepší řešení.


Rádi bychom Vás informovali o nejdůležitějších opatřeních a změnách týkajících se letošního přijímacího řízení. Věříme, že společně tuto kritickou situaci zvládneme!


Prof. MUDr. Milena Králíčková, Ph.D., prorektorka pro studijní záležitosti

Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA, rektor



Květnové a červnové termíny konání přijímacích zkoušek, stanovené v období od 10. května (včetně) a dále, zatím pro tuto chvíli platí podle vyhlášených podmínek přijímacího řízení. Přijímací zkoušky, které se měly konat před datem 10. května, budou odloženy a jejich termín bude včas sdělen. Nicméně, v závislosti na vývoji krizové situace může dojít k dalším změnám. O případných změnách budete fakultami vždy informováni (prostřednictvím elektronického informačního systému univerzity a na webech jednotlivých fakult).


V návaznosti na zvažované posuny maturitních zkoušek upozorňujeme, že přijímací zkoušky můžete skládat, i když v tu dobu ještě nebudete mít maturitu. Tu pak musíte absolvovat před zápisem do studia na UK.


Rovněž připomínáme, že všechny termíny SCIO testů, které ještě neproběhly, byly posunuty na termíny pozdější. Více naleznete na https://www.scio.cz/nsz/terminy/ a na webových stránkách jednotlivých fakult, které výsledky SCIO testů v přijímacím řízení zohledňují.



Poslední změna: 20. březen 2020 18:06 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor pro studium a záležitosti studentů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám