• Aktuality

Aktuality

13. prosince 2016

Knižní dar Národní mongolské univerzitě


Univerzita Karlova věnovala několik knih knihovně Národní mongolské univerzity. Doplní knižní fond, který tamní největší univerzitní knihovna spravuje. Mongolská knihovna obdržela jak odborné vědecké publikace, tak i beletrii významných českých autorů.


Univerzita Karlova se rozhodla podpořit knihovnu největší mongolské univerzity na základě dlouhodobé spolupráce mezi Univerzitou Karlovou a mongolskými vzdělávacími institucemi. Univerzita Karlova je dlouhodobě oblíbeným studijním místem mongolských studentů i vědeckých pracovníků. Na UK studuje řada mongolských studentů, například na Fakultě sociálních věd, Filozofické fakultě, Přírodovědecké fakultě, 1. lékařské fakultě, Lékařské fakultě v Hradci Králové, Matematicko-fyzikální fakultě a Husitské teologické fakultě UK. Univerzita Karlova spolupracuje s Mongolskou státní univerzitou, Vnitromongolskou univerzitou v Hohehotu a Chorčinskou univerzitou v Tongliao.


Na Filozofické fakultě UK je řadu let rozvíjena mongolistika, která navazuje na světovou tradici. Během dvaceti let se předním mongolistům z FF UK díky mezinárodní spolupráci podařilo vytvořit studijní zázemí na vysoké odborné úrovni. Učebnice hovorového i spisovného jazyka či učebnice klasického písma jsou vzhledem ke své vynikající kvalitě využívány studenty po celém světě. Česká mongolistika má ve světě velmi dobré renomé a mezi její absolventy patří například odborníci z Chorvatska, Polska či Slovenska.


Text: Petr Podzimek

Datum 13. 12. 2016






Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám