• Aktuality

Aktuality

24. listopadu 2014

Vánoční charitativní trh Siriri znovu zavítá do Jinonic

Při nakupování vánočních dárků nemusíte myslet jenom na své blízké. Pomáhat můžete i dalším lidem. Fakulta humanitních studií UK ve spolupráci s neziskovou organizací Siriri pořádá v týdnu od pondělí 8. prosince v Jinonicích charitativní vánoční trh. Výtěžek z prodeje půjde na rozvoj studia dětí jednoho z nejchudších států světa, Středoafrické republiky.



Vánoční trh se ve vstupním atriu fakulty koná již popáté. Otevřen bude od pondělí 8. prosince až do pátku 12. prosince denně od 9 do 18 hodin. „Lidé si na něm budou moci zakoupit trička, tašky a různé ozdobné předměty s africkou tematikou,“ vysvětlila Mgr. Katsiaryna Tourková, koordinátorka charitativní akce na FHS UK. Vždy polovina z ceny půjde přímo do Středoafrické republiky, druhá polovina uhradí náklady na výrobu zboží.


Loňský vánoční charitativní trh přinesl 29 tisíc korun. „To je nejvyšší částka, kterou se nám za celou dobu spolupráce podařilo vybrat. Peníze byly použity především na podporu studia dětí ve Středoafrické republice. Doufám, že letošní tržby tuto částku ještě překonají,“ zdůraznila Katsiaryna Tourková.


Hlavním cílem neziskové organizace Siriri je pomoci obyvatelům Středoafrické republiky postavit se na vlastní nohy. Proto se snaží i ve spolupráci se spolehlivými místními institucemi mimo jiné podporovat rozvoj vzdělávání, ať už dětí, nebo dospělých mužů a žen. Přispívá proto na chod střední školy ve městě Bozoum a podílela se také na stavbě nové budovy sloužící tomuto vzdělávacímu zařízení. Vedle toho se snaží finančně podporovat chudé talentované mediky, aby mohli dokončit svá studia a navýšili velmi nízký počet lékařů v zemi.


FHS UK tento projekt podporuje především proto, že „jako humanitní fakulta bere vážně i úkol přispívat v dosahu své působnosti ke kultivaci lidství“, jak podotkl její děkan doc. Ladislav Benyovszky. Na charitativním trhu budou zboží prodávat její studenti, symbolickou odměnu jim za to fakulta věnuje ve formě stipendia.


Zdroj: ExternĂ­ odkaz  iForum

Foto: isifa.com


Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám