• Aktuality

Aktuality

19. ledna 2015

Projekt GAMA pomůže ověřit výsledky aplikovaného výzkumu

Hledáte finance pro dokončení přípravy vynálezu ke komerčnímu využití? Informační seminář k projektu GAMA pro vás v úterý 20. ledna 2015 pořádá Centrum pro přenos poznatků a technologií UK (CPPT). Pracovníci Centra vám v Zelené posluchárně poradí, jak vyplnit formulář projektu pro březnový termín přihlášek do 2. kola soutěže o projekty GAMA.


Pro žadatele o finanční podporu v projektu GAMA nabízí Centrum před zahájením semináře v průběhu dopoledních hodin možnost individuálních konzultací nad konkrétními projekty. Během nich bude možné zkontrolovat krycí list dílčího projektu, který je pro přihlášení do projektu nutné vyplnit spolu s formuláři. Předběžný termín pro podání námětů dílčích projektů je zatím stanoven na 6. 3. 2015, aby realizace vybraných projektů mohla být zahájena ještě během roku 2015.  


Na informačním semináři vystoupí kromě pracovníků Centra také zástupci Technologické agentury České republiky (TA ČR), kteří jsou v závěru semináře připraveni zodpovědět dotazy účastníků.


Program GAMA je zaměřen na ověření výsledků aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje z hlediska jejich praktického uplatnění na trhu. Zaměřuje se tedy především na fázi „proof of concept“, tj. ověření konceptu. Jde o projekt financovaný ze zdrojů (TA ČR), jehož koordinaci na UK zajišťuje CPPT. Podpora z programu GAMA je určena pracovníkům (případně též studentům) z pracovišť UK, kde vznikají výsledky aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje s komercializačním potenciálem. Cílem projektu je podpořit proces praktického využití výsledků výzkumu a vývoje v praxi a nalézt pro ně i komerční využití. V prosinci 2014 se týmu Centra pro přenos poznatků a technologií Univerzity Karlovy v Praze podařilo vyjednat s Technologickou agenturou České republiky navýšení alokace finančních prostředků pro rok 2015. To znamená možnost otevřít 2. kolo interního výběrového řízení projektu již v letošním roce.





Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám