• Aktuality

Aktuality

11. února 2019

Stopy Jaroslava Fragnera uspěly v Kalendáři roku

Druhý únorový týden se v brněnském Café Práh konalo vyhlašování cen soutěže Kalendář roku 2019, kterou pořádá společnost Digirama. Kalendář Stopy Jaroslava Fragnera, pod nímž je podepsána redakce magazínu Forum, si odnesl ocenění za fotografii.


„Cílem soutěže je podpořit kreativitu, tiskovou a grafickou úroveň kalendářů a upozornit na novátorské počiny v této oblasti. Členy poroty jsou odborníci z oblasti polygrafie, fotografie, grafického designu, typografie a marketingu. Cenu proto mohou získat opravdu jen ti nejlepší, jejichž kalendáře splní všechna náročná kritéria,“ uvádějí organizátoři soutěže.


V odborné porotě zasedli například fotograf a pedagog Jan Jindra, grafická designérka Barbara Zemčík, historička umění a kurátorka fotografie Jana Vránová, fotografka Dita Pepe a ředitelka Domu umění města Brna Terezie Petišková. Předsedou poroty byl pedagog a teoretik fotografie Lukáš Bártl.


Nástěnný kalendář redakce Forum pro rok 2019 ozdobily detaily z Karolina, za jejichž návrhem stojí architekt Jaroslav Fragner (1898–1967). V soutěži uspěl v kategorii Fotografie, kde získal třetí místo.


Výstava všech kalendářů přihlášených do soutěže je veřejnosti přístupná až do konce března v brněnském Café Práh. Navštívit ji lze v době konání kulturních akcí, případně po domluvě s vedením kavárny.


Autor: L. Kettnerová

Datum: 11. 2. 2019

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám