• Aktuality

Aktuality

18. února 2019

Univerzita Karlova nabízí veřejnosti projekt Česko! A jak dál?

Vzdělávat a přinášet nová poznání si vzal za cíl projekt Česko! A jak dál?, který rozjíždí Univerzita Karlova. Do veřejnosti přístupné debaty, která bude probíhat do léta příštího roku, chce univerzita zapojit renomované vědce a odborníky.



„Univerzita chce nabídnout pomoc při řešení problémů, které naši společnost a zemi trápí. Mým cílem je formulovat cestu a návrhy, jak v jednotlivých problémech postupovat dál a jak je řešit,“ uvedl při představení nové diskuzní platformy rektor Tomáš Zima.


Projekt Česko! A jak dál? bude realizován napříč tématy a regiony. První zastávkou je 19. února Ústí nad Labem. První téma: Dluhy a exekuce – a jak dál? Účast na diskuzi vedle zástupců Univerzity Karlovy přislíbili zástupci vedení Ústeckého kraje, Ministerstva spravedlnosti ČR, vládní Agentury pro sociální začleňování, Exekutorské komory ČR i neziskových a občanských organizací. Debata se koná pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka. Další zastávkou se 20. března stane Plzeň, kde se bude diskutovat na téma Bezpečnost.



Ambicí nového projektu je podle rektora Zimy především vzdělávat a hledat náměty na řešení v daném regionu. Česko! A jak dál? bude probíhat po celý letošní rok s možným přesahem do roku příštího. Mediálně jej podporují Deník a Česká televize. V nejbližších dnech budou zprovozněny webové stránky celého projektu.


Video z tiskové konference Česko! A jak dál?


Text: Marcela Uhlíková

Foto: Vladimír Šigut

Datum: 18. 2. 2019

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám