• Aktuality

Aktuality

23. srpna 2019

Rektor zavítal na mezinárodní agrosalon Země živitelka

Největší a nejvýznamnější mezinárodní agrosalon, který se zaměřuje na zemědělský sektor napříč všemi jeho obory, si nenechal ujít ani Tomáš Zima, rektor UK. Do Českých Budějovic zavítal 23. srpna.



I účast na konferenci Agrární komory ČR na téma České zemědělství a SZP 2020+ zahrnul rektor Zima do svého programu. Setkal se na ni mimo jiné s prezidentem komory Zdeňkem Jandejskem. Při jednání si vyměnili názory na produkci kvalitních, bezpečných a zdravých potravin. Mluvili i o tom, kudy vedou cesty k péči o životní prostředí, zadržení vody v krajině či větší pestrosti přírody.



Během pobytu na největším českém agrosalonu se rektor setkal i s Miroslavem Tomanem, ministrem zemědělství, ředitelem pro programování a strategie Potravinářské komory ČR Miroslavem Kobernou či s Milanem Teplým, generálním ředitelem společnosti Madeta.


„Naše země čelí v oblasti zemědělství řadě vážných výzev přinášených globálními změnami klimatu. Velkou roli při hledání řešení těchto problémů sehrávají univerzity. Ať už prostřednictvím nejrůznějších výzkumů a studií, tak vývojem a zaváděním nových technologií. Považuji za velmi důležité tuto spolupráci prohlubovat a hledat pro ni další nové možnosti a směry,“ uvedl mimo jiné v Českých Budějovicích rektor Zima.


Univerzita Karlova stačila během akce představit svou činnost a nabídku studijních programů či oborů.


Další informace v tiskové zprávě



Text: iForum

Foto: Luboš Wišniewski

Datum: 23. 8. 2019

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám