• Aktuality

Aktuality

27. dubna 2015

Pražské centrum židovských studií Filozofické fakulty Univerzity Karlovy srdečně zve na již třetí "Izraelský týden na Karlově univerzitě" který proběhne 27. dubna – 3. května 2015. 


Letos v Praze přivítáme například prominentního izraelského historika Yoava Gelbera, který prosloví přednášku s názvem „Is Zionism Colonialism?“. 


Pozvání přijal také americký profesor Gabriel Noah Brahm z Northern Michigan University, který představí nedávno vydanou publikaci The Case Against Academic Boycotts of Israel, jíž je spoluautorem.  


Součástí programu budou již tradičně přednášky a debaty významných českých akademiků, diplomatů, publicistů a umělců.


Zmínit lze například debatu na téma: "Kulturni bojkot Izraele: Cui bono?" nebo „Současné perspektivy evropských Židů: alija, asimilace, antisemitismus?“, v níž přislíbil účast izraelský velvyslanec H.E. Gary Koren.


Přednášku na téma „Izraelsko-palestinský konflikt v architektuře a designu“ prosloví architekt Daniel Ziss. Stejně jako minulý rok se můžeme těšit na iniciativu studentů hebraistiky FF UK, kteří představí výsledky svého aktuálního průzkumu: „Co si myslíme, že víme: Izrael očima současné české společnosti“


Mezi dalšími přednášejícími uslyšíte například blízkovýchodní analytičku Irenu Kalhousovou s příspěvkem: „Spojenec nebo pária? Izraelské volby z pohledu mezinárodního společenství“, kulturního antropologa a etnologa Zbyňka Taranta na téma „Reflexe Mnichovské dohody a druhé republiky očima židovského tisku v Palestině“ či Lenu Aravu Novotnou, která vystoupí s příspěvkem "Od antisemitismu k antisionismu: Československo po roce 1948".



PŘESNÝ PROGRAM "TÝDNE" NAJDETE ZDE



Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám