• Aktuality

Aktuality

11. prosince 2019

V Plzni startuje druhý ročník Juniorské univerzity pro mladé mediky

Na dvě stovky potenciálních mediků přijala Lékařská fakulta v Plzni UK do druhého ročníku Juniorské univerzity. Od 14. prosince do 29. ledna si tak mohou mladí středoškoláci vyzkoušet nanečisto účast na přednáškách a projít si nejzajímavější pracoviště fakulty včetně laboratoří.



„Juniorská univerzita je určena studentům druhých a třetích ročníků středních škol. Cílem je co nejvíce přiblížit zájemcům reálnou podobu studia a pomoci jim v rozhodování, zda je medicína pro ně tím pravým oborem,“ uvedla pro iForum Barbora Černíková, z oddělení PR a vnější komunikace LF v Plzni UK, a doplnila: „Plzeňská lékařská fakulta letos na Juniorskou univerzitu přijala o 50 uchazečů více než v předchozích letech, naše Modrá posluchárna tak bude obsazena do posledního místa.“ Českému zdravotnictví by samozřejmě prospělo především to, aby co nejvíce mediků náročné studium úspěšně zvládlo a stali se z nich lékaři. Podle informací studijního oddělení LF v Plzni UK studium nedokončí 18 až 20 procent studentů.


Účastníky Juniorské univerzity tradičně jako první přivítá děkan fakulty Jindřich Fínek
Účastníky Juniorské univerzity tradičně jako první přivítá děkan fakulty Jindřich Fínek


V sobotu 14. prosince bude mít první slovo děkan fakulty Jindřich Fínek, který Juniorskou univerzitu zahájí. Studium všeobecného lékařství představí Jiří Ferda, proděkan pro studium, který je spolu s děkanem duchovním otcem plzeňské Juniorské univerzity. O oboru zubní lékařství promluví proděkan Antonín Zicha. Účastníci dále zavítají i na Stomatologickou kliniku, Onkologickou a radiologickou kliniku a Kliniku zobrazovacích metod, které se nacházejí ve Fakultní nemocnici Plzeň a jsou stejně jako další její kliniky společnými pracovišti nemocnice a fakulty. V prostorách budovy UniMeC proběhne také prezentace studentských spolků.



Po vánočních prázdninách bude Juniorská univerzita pokračovat v sobotu 11. ledna přednáškami na téma Vznik nového jedince, 18. ledna to budou Moderní způsoby léčby a jako závěrečné téma zazní 25. ledna Preventivní medicína a zdravý životní styl. Studenti na přednáškách potkají přední odborníky fakulty, kapacity ve svém oboru, kteří zároveň umějí promluvit jazykem srozumitelným i pro laiky. Slavnostní zakončení a předání diplomů absolventům Juniorské univerzity proběhne během Dne otevřených dveří Lékařské fakulty v Plzni UK ve středu 29. ledna 2020 odpoledne v Modré posluchárně v nové budově fakulty na Lochotíně.


Promoce Juniorské univerzity na LF v Plzni UK v roce 2018
Promoce Juniorské univerzity na LF v Plzni UK v roce 2018


Foto: archiv LF v Plzni UK

Datum: 13. 12. 2019


Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám