• Aktuality

Aktuality

21. prosince 2019

Studentka přírodovědy Tereza Kmochová zlatá v Santa Caterině!

„Tereza je nadšená studentka na katedře buněčné biologie, kde se zabývá imunitním systémem. Hledá vysvětlení, jak mohou geny ovlivnit imunitní systém. Je nesmírně oblíbená i u studentů. Máme ji moc rádi a jsme pyšní na její sportovní výsledky. V letošním akademickém roce by měla dokončit svá magisterská studia,“ prozradil pro iForum

profesor Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, biolog Jan Černý.


Řeč je o Tereze Kmochové, alpské lyžařce, která patří mezi nejúspěšnější sportovce v České republice. Studentce biologie se na 19. zimní deaflympiádě v Santa Caterině podařilo skompletovat sbírku pěti medailí - po čtyřech stříbrných k nim v obřím slalomu vyjela i zlato! Česká výprava tak veze domů sedm medailí, většina nich pak patří právě Tereze. B L A H O P Ř E J E M E !


S Terezou se nám podařilo spojit v Santa Caterině, kde ještě zůstává. Proč? „Pojedu tu ještě dva FISové závody v neděli a pondělí, když už jsme tady. Takže mě dnes čeká nějaký kondiční trénink a příprava. Ale včera jsem odpočívala - zajeli jsme do starých lázní v Bormiu, bylo to skvělé. Domů se dostanu až 23. prosince někdy v noci, a nemám nakoupené žádné dárky..," posteskla si malinko na závěr lyžařka.


Jak se ale ukázalo během pár hodin, Tereza bude mít přeci jen více času na nákupy, těsně před sobotním polednem mi přichází zpráva: „Závody jsou zrušené kvůli sněhopádu, tak zítra jedeme domů." Inu v lyžování se ten program strašně rychle mění... Co se nemění, že redakce iForum drží Tereze pěsti pro další závody!



Podrobnosti o úspěchu zde.




Foto: FB Terezy Kmochové, Jaroslav Klein, David Soldner

Datum: 21. 12. 2019

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám