Poskytnuté informace - rok 2022



Žadatel požádal o informace:


poskytnutí počtu studentů doktorských studijních programů, kteří studovali na fakultách Univerzity Karlovy v jednotlivých akademických rocích od roku 2017/2018 až do roku 2021/2022;

informaci o počtech nově zapsaných v daných akademických rocích, o počtu s ukončeným studiem dle jednotlivých důvodů uvedených v tabulce

pro Akademický rok 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020, 2020/2021 a 2021/2022 s požadavky:


Studovalo dr. st. pr.celkem (včetně přerušeného studia)

Ukončilo celkem

Ukončilo řádně

Ukončeno pravomocně dle § 56 odst. 1, písm. b) ZVŠ

Ukončeno pravomocně dle § 56 odst. 1, písm. g) ZVŠ

Ukončeno pravomocně dle § 56 odst. 1, písm. h) ZVŠ

Ukončeno nikoli řádně z jiných důvodů

Nově zapsáno


Odpověď 01




Žadatel požádal o informace:


poskytnutí kupní smlouvy z roku 2018 uzavřené mezi Univerzitou Karlovou a J&T Bankou, jejímž předmětem byla zakládací listina Univerzity Karlovy a její transsumpt a o poskytnutí veškeré komunikace vedené mezi Univerzitou Karlovou a J&T Bankou ve věci odkupu zmíněných písemností


Odpověď 02

Zakládací listina 1

Zakládací listina 2

Zakládací listina 3



Žadatel požádal o informace:


kolik v součtu stala kampaň „Česko! A jak dal?". Jakým dílem se na této částce podílela univerzita, jací byli další partneři do kampaně zapojeni, a jaký byl jejich vklad do kampaně - ať už finanční, nebo jiný. Dále bych Vás chtěla požádat o seznam akci, které v rámci této kampaně proběhly, včetně míst, kde se uskutečnily a informace, zda byl na těchto akcích přítomný i bývaly pan rektor Tomáš Zima.


Odpověď 03



Žadatel požádal informace:


(1) Zda v kterékoliv fázi příprav výstavby Kampusu byly zkoumány technologické parametry a požadavky pro zamýšlenou instalaci zvířetníku, a zda již byly takové požadavky promítnuty do stavební (projektové) dokumentace Kampusu?

(2) Jaký je obsah technologických požadavků na výstavbu zvířetníku Kampusu, konkrétně jaké požadavky či parametry, včetně konkrétních hodnot těchto parametrů, jsou zohledněny ve stavební (projektové) dokumentace Kampusu?

 (3) U kterých všech dodavatelů či výrobců technologií zvířetníku bylo při stavební (projektové) dokumentace Kampusu byly zjišťovány technologické parametry a požadavky pro zamýšlenou instalaci zvířetníku v Kampusu?

(4) Které dokumenty resp. součásti dokumentace pro výstavbu zvířetníku pro Kampus, případně dokumentace tvořící součást zadávací dokumentaci pro veřejnou zakázku (dle zákona 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek), jejímž předmětem je vypracování projektové dokumentace pro výstavbu Kampusu a zvířetníku v něm plánovaného nebo jejímž předmětem je samotná výstavba Kampusu obsahují informace ve smyslu výše uvedené otázky (2) a otázky (3)? Jakým postupem se lze s obsahem těchto dokumentů resp. Součástí  dokumentace seznámit?

(5) Kdo byl osobou zodpovědnou za stanovení technických parametrů technologie zvířetníků pro projektovou dokumentaci?

(6) Jakým způsobem se předpokládá finalizování podoby technických specifikací pro plánovanou veřejnou zakázku na pořízení technologie zvířetníku? Kdo bude za tuto podobu zodpovědný? Očekává se vypsání předběžných tržních konzultací, nebo podobného zjišťování možností trhu?

(7) Kdy se dá očekávat, že bude veřejná zakázka na technologie zvěřince vypsána?


Odpověď 04



Žadatel požádal o informace:


- poskytnutí meziuniverzitní dohody, kterou uzavřela Univerzita Karlova 18.05.2017 se State Administration of Foreign Experts Affairs;

- poskytnutí navazující, obnovené dohody, která měla být podepsaná 18. 5. 2022;

- vysvětlení toho, jak mohlo dojít k chybě při zveřejňování informace o obnovení dohody.


Odpověď 05



Žadatel požádal o informace:


- kolik žádostí o vydání nového vysokoškolského diplomu v souvislosti se změnou příjmení, pohlaví apod. absolventa Vaší školy jste obdrželi?

- kolika žádostem o vydání nového vysokoškolského diplomu v souvislosti se změnou příjmení, pohlaví apod. absolventa Vaší školy jste vyhověli?

- v případě, že jste nějaké žádosti nevyhověli, jaké je odůvodnění tohoto odmítnutí?


Odpověď 06



Žadatel požádal o informace:


zda Univerzita Karlova má ve svém vlastnictví nebo ve svém držení nebo v nájmu nebo v pachtu kompletně vybavené restaurátorské pracoviště včetně vybavení rentgenem a chemicko-technologickou laboratoří pro pigmentovou analýzu a pro analýzu pojiv.


Odpověď 07










Poslední změna: 9. březen 2023 11:09 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Oddělení vnitřního auditu
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám