Gaudeamus Praha 2014 je tu. Navštivte stánek univerzity

Gaudeamus Praha 2014 se blíží

Tak jako každým rokem, i letos v lednu (28. – 29. 1. 2014) proběhne na výstavišti v pražských Holešovicích evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus (Gaudeamus Praha 2014). A Univerzita Karlova na něm samozřejmě nebude chybět!


Pro všechny zájemce o studium na UK je tak pražský veletrh skutečně jedinečnou příležitostí dozvědět se téměř na poslední chvíli vše potřebné a podstatné – po oba dva dny totiž budou návštěvníkům k dispozici jak zástupci všech sedmnácti univerzitních fakult (studenti, kteří se se svými budoucími kolegy rádi podělí nejen o vlastní praktické informace, ale i o své osobní zkušenosti), tak pracovníci Informačně-poradenského centra či Ústavu pro jazykovou a odbornou přípravu a Kolejí a menz.


Návštěvníkům veletrhu tak před blížícím se podáváním přihlášek na VŠ poskytneme kompletní přehled informací o celé univerzitě, stejně jako o jednotlivých konkrétních otevíraných studijních programech a oborech, podmínkách přijímacího řízení apod. Zkrátka a jednoduše – na stánku UK bude moci každý získat veškeré informace potřebné k volbě budoucího studia a naší snahou mu bude tuto volbu maximálně usnadnit.  


Samozřejmě – možnost dozvědět se množství užitečných informací není tím jediným, co stánek UK nabídne. S velkým ohlasem z řad potenciálních studentů se každoročně setkávají též přednášky doprovodného programu „Věda pro život“, v jehož rámci se letos představí kupříkladu pracovníci a studenti Matematicko-fyzikální, Přírodovědecké či Filozofické fakulty, ale i Fakulty tělesné výchovy a sportu a téměř všech fakult lékařských (1. LF, 3. LF, LFHK, LFP). 


V jednotlivých vstupech bohatého programu, který bude na stánku UK probíhat nepřetržitě od 9.00 do 16.00, budou moci návštěvníci veletrhu kupříkladu vyzkoušet, jaké je to stát se na chvíli chirurgem, zábavnou formou proniknout do tajů lidské fyziologie, informatiky či vesmírné geochemie, dozvědět se více o působení psychoaktivních látek na mozek, nechat si změřit krevní tlak, obsah tuku v těle a spočítat body mass index, cestovat do nitra hmoty na vlně paprsků X nebo nahlédnout do miniaturního světa pod mikroskopem. Podrobný program „Vědy pro život“ je uveřejněn stránkách IPC UK.


Věříme, že díky účasti Univerzity Karlovy na Gaudeamu, ale i ostatním z mnoha nabízených – ať již celouniverzitních či fakultních – akcí (počínaje již proběhnuvším Informačním dnem, konče dny otevřených dveří na jednotlivých fakultách), získají uchazeči dostatek potřebných informací, jež jim pomohou učinit jedno z opravdu důležitých životních rozhodnutí, jakým volba budoucího studia bezesporu je.


Stanislav Urbánek, IPC UK






Poslední změna: 12. listopad 2014 16:53 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám