Rektor UK Tomáš Zima je novým předsedou České konference rektorů

Rektor Univerzity Karlovy v Praze Tomáš Zima byl zvolen předsedou České konference rektorů (ČKR). Na výročním shromáždění České konference rektorů, které se koná ve dnech 20. a 21. února ve Stříteži u Jihlavy, získal těsnou většinu hlasů.


„Klíčová je příprava novely zákona o vysokých školách s dopracováním institucionální akreditace a kontraktovým financováním a též diskuse o financování vědy v České republice s posílením institucionálního financování. Za prioritní považuji také vyšší profesionální zázemí České konference rektorů a diskusi o možné institucionalizaci,“ uvedl nový předseda ČKR, která reprezentuje veřejné a státní vysoké školy a některé soukromé vysoké školy akreditované v České republice.


Rektor Tomáš Zima současně dodal, že děkuje za vyjádřenou důvěru kolegyním a kolegům rektorům.

Během pátečního jednání by ČKR mělo řešit změny ve jmenování profesorů a také chystanou novelu vysokoškolského zákona, kterou chce letos ministr školství Marcel Chládek dokončit.


Rektor Tomáš Zima střídá v předsednictví bývalého nejvyššího představitele Univerzity Karlovy profesora Václava Hampla, který vedl konferenci rektorů od roku 2011. 






20. února 2014

Zdroj: ČTK, ČKR, OVV


Poslední změna: 12. listopad 2014 16:53 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám