Výběrová řízení

V souladu s Řádem výběrového řízení Univerzity Karlovy vypisuje děkan Přírodovědecké fakulty výběrové řízení na obsazení pracovního místa s termínem podání přihlášek 25.5.2024

Vědecký pracovník (postdoktorand) v oboru buněčné biologie

Neakademická pozice
Pracoviště:Přírodovědecká fakulta - Sekce biologie - Katedra experimentální biologie rostlin
Expertíza:Buněčná biologie/biochemie se zaměřením na studium funkční dynamiky buněčných struktur.
Kód pracovního místa: 202405-VP2-PřF-1300-036

Hledáme kreativního a motivovaného kandidáta, který by se připojil k týmů Laboratoře buněčné morfogeneze na Katedře experimentální biologie rostlin a podílel se na jejím výzkumu v oblasti buněčné biologie se zaměřením na membránový transport, cytoskelet a buněčnou polaritu (bližší informace na https://sites.google.com/natur.cuni.cz/labcellmorphogenesis/).

 Pozice je financována z EU podporovaného projektu operačního programu Jan Amos Komenský TANGENC (TowArds Next GENeration Crops) registrační číslo CZ.02.01.01/00/22_008/0004581.

Jako přílohy přihlášky jsou vyžadovány:

Příloha 1: Kontaktní údaje 2 osob, které mohou poskytnout referenci.

Příloha 2: Návrh možné výzkumné problematiky formou stručného eseje (max. 2 strany včetně citací), v němž kandidát formuluje vědecky zajímavou otázku vztahující se k problematice studované v hostitelské laboratoři, a nastíní experimentální přístupy, které by mohly vést k odpovědi na tuto otázku.

Kvalifikační a jiné předpoklady:

Titul PhD v relevantním oboru získaný ne dříve než v roce 2017 (uplynulou dobu lze prodloužit o dobu strávenou na rodičovské dovolené nebo z vážných zdravotních důvodů). Kandidát by měl prokázat relevantní publikační historii jako první nebo vedoucí autor, vědecké nadšení a hluboké kontextuální porozumění v oblasti buněčné biologie (preferenčně se zaměřením na dynamiku endomembránového systému, cytoskelet a buněčnou polaritu). Zkušenosti s rostlinnými experimentálními modely jsou vítány, avšak nejsou podmínkou.

Uchazeč by měl prokázat znalost témat studovaných v budoucí hostitelské laboratoři (viz níže) a schopnost formulovat relevantní vědecké otázky. Doporučuje se předběžná konzultace s vedoucími hostitelské laboratoře.

Požadované vzdělání:Titul Ph.D., CSc, Th.D. nebo srovnatelné vzdělání v zahraničí
Požadované jazykové dovednosti:angličtina - A2 Uživatel základů jazyka
Typ a rozsah pracovního vztahu:Pracovní poměr - plný úvazek, 40 hodin týdně
Předpokládané datum nástupu:1. července 2024
Smlouva na dobu určitou:3 roky
Neformální dotazy adresujte na:viktor.zarsky@natur.cuni.cz

POKYNY PRO PODÁVÁNÍ PŘIHLÁŠEK

Přihlášku, která je ke stažení na https://www.natur.cuni.cz/fakulta/uredni-deska/vyberova-rizeni/prihlaska-do-vyberoveho-rizeni/view, spolu s odborným životopisem, seznamem publikací, doklady o dosaženém vzdělání, vědecko-pedagogických titulech a vědeckých hodnostech zašlete do 30 dnů od zveřejnění inzerátu elektronicky na e-mailovou adresu: volnamista@natur.cuni.cz. Do předmětu uveďte text „Výběrové řízení.“

Pokud se uchazeč hlásí na více pozic, je nutné zaslat zvlášť přihlášku pro každou vybranou pozici.


V odůvodněných případech, např. pokud uchazeč dokončí doktorské studium v době mezi termínem podání přihlášky do výběrového řízení a termínem nástupu do pracovního poměru, dodá uchazeč doklad o ukončeném doktorském studiu před uzavřením pracovní smlouvy. Předložení dokladu o ukončeném doktorském studiu je podmínkou uzavření pracovní smlouvy.

 

Kandidáti, kteří postoupí do druhého kola výběrového řízení, budou pozváni k pohovoru. Pohovor je v odůvodněných případech na žádost uchazeče možné realizovat prostřednictvím informačních a komunikačních technologií. Komise může pozvat vybrané kandidáty k přednesení přednášky pro akademickou obec fakulty.

 

Zasláním své přihlášky souhlasíte, aby Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta zpracovávala Vaše osobní údaje pro účely vedení evidence uchazečů o zaměstnání v souladu s příslušnými právními předpisy.

Termín pro podávání přihlášek:25. května 2024 23:59
Doklady požadované k přihlášce jsou:
  • odborný strukturovaný životopis
  • přehled vědecké a publikační činnosti
  • vyplněná přihláška k výběrovému řízení
  • motivační dopis s akcentem na odbornou specializaci s nástinem akademického a vědeckého rozvoje
  • Příloha č. 1 dle popisu inzerátu
  • Příloha č. 2 dle popisu inzerátu
Zveřejněno: 25. dubna 2024


Poslední změna: 2. červen 2022 10:35 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Ekonomický, personální a mzdový odbor
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám