Intranet UK

Intranet UK je spuštěn

Intranet UK nám všem usnadní práci prostřednictvím společného kanálu pro sdílení informací, zlepší tak meziodborovou komunikaci a zefektivní každodenní práci nás všech. Navíc zpestří naši pracovní dobu zajímavými zprávami o činnosti jednotlivých oddělení a součástí i našich kolegyň a kolegů.


Jedním z hlavních cílů intranetu je především zabezpečení informací před nežádoucím zneužitím zvenčí a s tím související ochrana zaměstnankyň a zaměstnanců. V praxi tak dojde k přesunu obsahu, který slouží interním účelům, z veřejně přístupného oficiálního webu univerzity do Intranetu UK. To už máme skoro hotovo. Sami se již nyní můžete podívat, kolik interních informací se již povedlo na Intranet UK přesunout. Naprosto neopomenutelným a významným cílem je také ochrana našich institucionálních tajemství, odborných znalostí a dokumentů. Další, neméně důležitý cíl je snížení zátěže oficiálního webu univerzity. I to se nám díky přesunu informací na intranet také velice daří, ale ještě nás na tomto poli čeká velká a nelehká práce, i s tou si ale díky vaší pomoci poradíme.


Odkaz pro nahlédnutí do našeho společného budoucího prostoru, kde se všichni budeme setkávat a vzájemně sdílet informace z našeho pracovního života najdete zde:


Přejít na Intranet UK


Jak se na Intranet UK přihlásit?

Při zalogování přes CAS se dostanete na domovskou stránku Intranetu UK.



  • Odtud se dostanete na stránky jednotlivých odborů rektorátu (Rektorát) a dalších pracovišť UK (VŠ ústavy, Jiná pracoviště, Účelová zařízení) pomocí rozevíracího seznamu v horní liště.


  • V intranetu lze použít funkci všeobecného vyhledávání pod ikonou v pravém horním rohu.


  • Sekce Co mě zajímá hned pod Lupou nabízí praktické návody, šablony, provozní informace, služby a další užitečné informace a dokumenty.



    V sekci Co mě zajímá neustále pracujeme na zlepšení obsahu, který by vám měl pomoci najít vše co hledáte podle témat bez ohledu na to, který odbor/odbory mají danou problematiku na starosti. Opět se dostáváme k jádru celého Intranetu UK – všechny informace na jednom místě.


    Zde bychom vás rádi požádali o pomoc. Máte představu, jaký obsah byste využili pod jednou střechou? Prosím napište nám na a tým pro intranet UK začne na vašich návrzích ihned pracovat. Děláme to vše pro to, aby se nám v tomto prostředí orientovalo co nejlépe a aby nám sloužilo všem v usnadnění a zefektivnění pracovního procesu. Bez vás a vašich připomínek a požadavků se neobejdeme a neposuneme dál.


  • Na hlavní stránce dole najdete Novinky, které přinesou aktuální a užitečné informace ze života jednotlivých odborů a Události – zajímavé akce a aktivity univerzitních pracovišť vybízející i k vaší účasti.


Zajímá vás technická stránka Intranetu UK?

Schéma níže popisuje SW architekturu:


Připomínáme, že Intranet UK je nyní spuštěn v pilotním provozu. Tým jeho tvůrců chystá ještě několik dalších změn a vylepšení, například:


  • Vzniknou strukturované dlaždice s možností jejich popisků.

  • Vzdělávací portál propojíme s jednotlivými stránkami odborů, takže se na hlavní stránce odboru budou zobrazovat kurzy určené přímo vám.

  • Upgradujeme současné vyhledávání pod Lupou, které zatím používá pouze klíčová slova, na moderní, rychlejší vyhledávání pomocí AI. Tím získáme více cílené informace a také rychleji.


Samozřejmě nabízíme prostor pro vaše nápady a návrhy, které naše nové společné pracovní prostředí rozšíří či zlepší. Pište na a náš tým udělá vše pro to, abychom splnili všechna vaše očekávání ke vzájemné spokojenosti. Těšíme se na společnou práci na Intranetu UK.

Váš tým pro Intranet UK



Poslední změna: 8. srpen 2024 10:03 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: UK POINT
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám