• UK
  • Sport na UK

Sport na UK

Sport k univerzitnímu životu neodmyslitelně patří. A jeho podpora má na Univerzitě Karlově velkou tradici, absolventi i studenti Univerzity Karlovy zaznamenávají v oblasti sportu významné úspěchy. Ve sportu však nejde jen o úspěchy, studenti mohou využívat také sportoviště univerzity jen pro radost.

Rektorský sportovní den



Rektorský sportovní den je příležitostí k setkání studentů, vyučujících a veřejnosti nejen na sportovním poli. Celková nabídka sportů pokrývá široké spektrum sportovních disciplín. Rektorský sportovní den není jenom o vítězství v individuálních a kolektivních sportech, ale i o možnosti zacvičit si a nebo zasportovat pouze pro dobrý pocit. Seznam sportovišť a podrobný přehled sportů a celý program aktuálního Rektorského sportovního dne naleznete na stránkách akce.

rektorskyden.cuni.cz

Univerzitní osmy



Víc než vítězství, víc než snaha o nejlepší čas. Metropole a řeka Vltava pravidelně ožívají soubojem Univerzitní osmy, v němž měří současní i bývalí studenti pražských vysokých škol. Posádka Univerzity Karlovy soupeří se zástupci Českého vysokého učení technického, České zemědělské univerzity a Vysoké školy ekonomické.

https://www.primatorky.cz/univerzitni-osmy/aktuality


Hokejová bitva



Pražské vysoké školy se pravidelně utkávají také na ledě a to v rámci Hokejové bitvy univerzit.Hokejisté Univerzity Karlovy vyhráli devět z jedenácti ročníků, neuspěli pouze v letech 2013 a 2018, v roce 2020 se turnaj nekonal. Samostatné týmy UK Hockey Prague a Akademici Plzeň také hrají Univerzitní ligu ledního hokeje.

www.hokejovka.cz


České akademické hry



České akademické hry jsou exkluzivní multisportovní studentskou soutěží, která jsou pořadatelé schopni po stránce technické, organizační a ubytovací uspořádat. ČAH se mohou zúčastnit studenti všech vysokých škol ČR a zástupci Univerzity Karlovy se pravidelně umisťují na nejvyšších příčkách.

www.ceskeakademickehry.cz zpravodajství: UK na Českých akademických hrách


Univerzitní ligy



Od podzimu 2021 české vysoké školy bojují v pěti pravidelných univerzitních soutěžích. Univerzitní ligy mají vedle hokeje i fotbal, futsal, basketbal, florbal a volejbal, všechny soutěže jsou organizovány Českou asociací univerzitního sportu. A Univerzita Karlova patří mezi nejúspěšnější zástupce - v roce 2023 slavily titul florbalistky, volejbalisté a volejbalistky obsadili stříbrné příčky a bronzové medaile vybojovaly basketbalistky.

Zpravodajství z univerzitních lig.


Magazín Forum: Sportovci na UK

Úspěšným sportovcům, kteří jsou buď aktivními studenty Univerzity Karlovy nebo patří mezi naše absolventy, se také pravidelně věnujeme na stránkách online magazínu www.ukforum.cz Přečtěte si rozhovory a články v rubrice Sportovci UK





Poslední změna: 25. říjen 2023 09:42 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám