Sportoviště Univerzity Karlovy

Známé „mens sana in corpore sano“ čili „ve zdravém těle zdravý duch“ hovoří za vše. Je proto na místě, že život studenta, ale i zaměstnance UK, obsahuje bohatou nabídku možností sportování.


PRAHA



Sportovní centrum UK v pražské Hostivaři o rozloze téměř sedmi hektarů se nachází v Bruslařské ulici a nabízí řadu sportovišť: krytý plavecký bazén, víceúčelovou halu sálových sportů, posilovnu, saunu, venkovní sportoviště, tenisové dvorce, fotbalové i softbalové hřiště atd. Sportoviště jsou určena především k výuce studentů UK, ovšem případně i jejich zájmové tělovýchovné činnosti v rámci spřízněných klubů. Více informací o cenách a otvírací době najdete zde.


CENÍK VSTUPNÉHO A PRONÁJMŮ ZA POUŽITÍ SPORTOVIŠŤ SC (Opatření kvestora č. 10/2022; s. 11–15)



Areál Fakulty tělesné výchovy a sportu UK - lze si zahrát tenis, basketbal, fotbal či stolní tenis. K dispozici je také moderní posilovna. Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů při FTVS UK zase zajišťuje i speciální pomůcky či asistenty pro vybrané sporty.



Loděnice FTVS UK ve Vodácké ulici (Troja) nabízí slalomový kanál i lezeckou stěnu. V roce 2023 areál obdivoval i polský ministr sportu.



HRADEC KRÁLOVÉ



Katedra tělesné výchovy společná pro Lékařskou i Farmaceutickou fakultu poskytuje studentům možnost udržet a zlepšit si fyzickou a psychickou kondici v průběhu celého studia. Kromě běžných kolektivních sportů (volejbal, basketbal, fotbal) se rovněž vyučují sporty individuální (tenis, badminton, squash, spinning, kanoistika, powerjóga, sluneční joga, bodyform, stolní tenis, aerobic, dance aerobic, Zumba, smartfit-HIIT, CORE-pilates, in-line, moderní formy cvičení s hudbou, Salsa, Hip-hop, lezení na stěně, kondiční posilování, relaxační cvičení, sebeobrana pro ženy, bojové techniky pro muže).


PLZEŇ



Lékařská fakulta UK v Plzni nabízí studujícím sportovní vyžití a zázemí pro squash, volejbal, florbal, futsal, fotbal, aerobic, tenis, basketbal anebo též badminton.

www.lfp.cuni.cz


Sportovně rekreační střediska

Pro individuální i organizované pobyty nabízí UK sportovně-rekreační střediska:



Letní střediska: Albeř (328 lůžek), Dobronice (198 lůžek), Horní Poříčí (194 lůžek).

Celoroční střediska: Mariánské lázně (73 + 71 lůžek), Špindlerův Mlýn (45 lůžek), Pec pod Sněžkou (45 lůžek).


Poslední změna: 9. leden 2024 10:16 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám