Zápis ze zasedání Sociální komise AS UK 6. listopadu 2023


Přítomní: Bc. Marek Boňko (FSV), Mgr. Kristýna Bubeníková (PřF), Bc. Jakub Čech (PF), Mgr. Andrej Farkaš (MFF), Františka Keprtová (ETF), MUDr. Veronika Viktoria Matraszek (3. LF), Karel Mikulčák (LFP), Oskar Vogl (ETF), Bc. Veronika Vohlídková (PedF), Mgr. Michael Glogr (PF), Jakub Gogela (FF), MUDr. Kateřina Grygarová (3.LF), Georgia Hejduková (PF), Tobiáš Kout (FSV), Kateřina Tamchynová (PF)


Omluveni: PhDr. Jan Křovák (FSV), Matyáš Uvíra (2.LF), Lukáš Malý (PF)


Hosté: Mgr. Martin Maňásek (kvestor UK), Ing. Lenka Henebergová (KR UK), Mgr. Zuzana Poláková (UK Point), Mgr. Šárka Vyhlídalova (UK Point), Mgr. Zuzana Hlucháňová-Horká (UK Point), Josef Kutlvašr (ASM z.s.), Marek Šváb (ASM z.s.), Hana Soudková (Charlie, z.s.), Michal Mikeska (Charlie, z.s.), Mgr. Tomáš Konečný (UK Point), MUDr. Josef Fontana, Ph.D. (KR UK), RNDr. Věra Šťastná, Ph.D. (OAS RUK),


Program:

  1. Zahájení a schválení programu

  2. Schválení zápisu ze zasedání Sociální komise 9. října 2023

  3. Návrh Plánu realizace Strategického záměru Univerzity Karlovy pro rok 2024

  4. Cena ubytování ve výcvikových zařízeních UK

  5. Podpora zájmové činnosti studentů

      a. 

    Charlie z. s.

      b. 

    Asociace studentů medicíny

  6. Různé

1. Zahájení a schválení programu

Bc. Marek Boňko, předseda Sociální komise AS UK, přivítal všechny přítomné členy komise a hosty a poděkoval jim za připojení se. K navrženému programu nebyly připomínky a byl schválen tichým souhlasem.

2. Schválení zápisu ze zasedání Sociální komise 9. října 2023

Bc. Marek Boňko informoval, že k zápisu nebyly doručeny žádné připomínky.


Návrh usnesení:

Sociální komise AS UK schvaluje zápis ze svého zasedání ze dne 9. října 2023.

Schváleno tichým souhlasem

3. Návrh Plánu realizace Strategického záměru Univerzity Karlovy pro rok 2024

Dr. Fontana se ujal představení materiálu – Jedná se o každoročně přijímaný materiál, který navazuje na pětiletý Strategický záměr, k němuž je každý rok vypracováván plán jeho realizace. Po AS UK jej projedná i Správní rada, je nutné jej do konce roku poslat na MŠMT. Od loňského roku je snaha do materiálu nepsat každoročně se opakující aktivity, ale uvádíme tam pouze naše hlavní aktivity. Zároveň v úvodu více rozepisujeme několik našich hlavních priorit, kterých je pro následující rok šest.


Bc. Vohlídková – Na str. 4 ji zaujalo, že poplatek za kartu ISIC bude nově studentům pobírajícím sociální stipendium odpuštěn. Je dle ní zvláštní, že toto zatím nebylo zavedeno. Je někde sepsán seznam všeho, co těmto znevýhodněným studentům odpouštíme?


Ing. Henebergová – Teprve minulý týden proběhla schůzka s ISIC. V případech, kde je to možné, se snažíme, aby měli sociálně slabí studenti úlevy. ISIC je ale poskytován externím dodavatelem, takže to záleželo na nich, jaký a za si určí poplatek. V ČR máme tyto karty za velmi hezkou částku, navíc je nově vyjednána sleva i na potraviny – v řetězci Tesco ve výši 10 %. Poplatek za kartu se tedy studentům několikanásobně vrátí.


Mgr. Poláková – Už proběhla i schůzka, jak bylo řečeno, a poplatek chceme odpustit tak, aby to bylo pro studenty co nejméně administrativně náročné.


Mgr. Vohlídalová – Studenty velmi podporujeme, nabízíme jim na UK Pointu zdarma zapůjčení notebooku, mentoring a poskytujeme metodickou podporu těm, kteří z nejrůznějších důvodu prodlužují studium.


Ing. Henebergová – Doplní, že poplatky můžeme „odpustit“ pokud se jedná o naše poplatky, ale u externích dodavatelů jde o to, že to musíme uhradit my. Pak se musí řešit odkud ty peníze půjdou a s tím spojená administrativa.


Bc. Vohlídková poděkovala za vysvětlení a za podnikání kroků v této oblasti.


Vogl upozornil na nesoulad informací o ceně ISIC na webu v sekci FAQ, za což zástupci UK Pointu poděkovali, cena bude obratem opravena.


Bc. Vohlídková – Na str. 6 je uvedeno, že se Dobrovolnické centrum UK zapojí do integrace studujících do univerzitního prostředí. Zajímá ji, jak to bude probíhat. Zároveň zaznamenala, že probíhají i buddy programy pro různé skupiny studujících. Jsou to honorované pozice? A pokud se do toho zapojí Dobrovolnické centrum, dojde k ukončení odměňování těchto studentů?


Ing. Henebergová – Ke studijní úspěšnosti, která je naší největší studijní prioritou. V celém tomto balíku se budeme zaměřovat na celkový wellbeing studentů. Studenti však často nekončí jen kvůli špatnému wellbeingu, ale je tam mnoho důvodů okolo. Příští rok se budeme zaměřovat na podporu i prostřednictvím centra.


Mgr. Poláková – Dobrovolnické centrum bude sloužit jako podobná platforma pro integraci podobně jako spolky, chceme do jeho činnosti zapojit i zahraniční studenty kteří mohou také dobrovolničit.  Centrum tak bude platformou nejen pro integraci, ale i pro nabytí dodatečných kompetencí.


Mgr. Farkaš – V Plánu rovných příležitostí je informace, že díky NPO se vybuduje dětská skupina na RUK. Už víme, zda je to schválené, nebo tam stále běží výzva? Kdy budeme vědět, zda to prošlo?


Mgr. Poláková – Výsledky budeme znát na jaře, byl totiž prodloužen deadline pro podávání projektů. Práce jsou naplánované tak, že v případě schválení započne provoz dětské skupiny už v následujícím zimním semestru.


Mgr. Farkaš – A pro kolik dětí je ta skupina dimenzována?


Mgr. Poláková – Plánujeme otevřít 12 míst, což ale neznamená 12 dětí, jelikož místa mohou být sdílená. Bude to v prostorách rektorátu a určeno primárně pro jeho zaměstnance, ale chceme, aby byla případně využitelná i pro fakulty v okolí, pokud to bude s ohledem na kapacitu možné.


Dr. Fontana – Tato výzva byla opakovaně distribuovaná fakultám, které měly možnost se do ní také zapojit a otevřít si vlastní skupiny. Nabízeli jsme jim metodickou pomoc, ale s ohledem na nedostatek volných prostor této možnosti žádná z fakult nevyužila.


Mgr. Farkaš – Má další dotaz, a to k podpoře spolků. V Plánu je zmíněno, že bude vytvořena databáze a evidence spolkové činnosti. Dlouhodobě zde bojujeme s tím, že nikde není aktuální seznam kontaktů na existující spolky. Bude tato zmíněná databáze obsahovat jen kontakty nebo i seznam činností, tedy že by sloužila i jako report o jejich aktivitách?


Mgr. Poláková – Chceme v rámci nové univerzitní aplikace modul věnovaný čistě studentským spolkům, kde by si mohly samy spolky svůj profil editovat, půjde tedy o společnou aktivitu. Doplní, že i aktivitu v rámci buddy programů se snažíme nacpat pod jedinou aplikaci, abychom neměli několik nezávislých aplikací, ale aby bylo vše propojené.


Bc. Vohlídková – V materiálu je také zmíněno, že budou vytvořena videa, která pomohou spolkům s procesem registrace. Nebudou ale brzy zastaralé? Na PedF je totiž před pár lety natočili a během půl roku videa zastarala. Má za to, že by bylo vhodnější to udělat formou článku, popř. spolky podporovali v jiných oblastech.


Bc. Čech – Přijde mu zbytečné tvořit nový materiál ohledně zakládání spolků, jelikož zdrojů je mnoho a stačilo by dát tam jen proklik – Frank Bolt má aplikaci pro generování stanov spolků.

Ke studijní úspěšnosti by jej zajímalo, zda např. spolupracují s kolegy z FSV, kteří se tomuto tématu věnují.  

Zajímalo by jej, zda se nedá navýšit počet osob v Kariérním předmětu? Kapacita pro 25 osob mu přijde málo.


Mgr. Poláková – Ano, s kolegy, kteří téma studijní úspěšnosti zkoumají, jsme v kontaktu.

Předmět je založen na individuální práci se studenty, což nám neumožní zvýšení kapacity. Můžeme mít jinak řešený kurz pro více osob, ale to by již nebylo postaveno na individuální interakci se studenty, které si tak ceníme.


Bc. Čech – Bylo by dobré mít např. pět paralelních skupin po 25 osobách, ale chápe, že je to problematické s ohledem na prostory, personální kapacity a náklady.


Mgr. Poláková – Nyní pořádání předmětu platíme my, byť nám k jeho konání poskytla prostory FSV. Bohužel tedy nejsou nyní prostředky na rozšíření této výuky.


Hejduková – V rámci vnitrouniverzitní spolupráce jsou zmíněny join-degrees. Už je představa, na které fakultě budou fungovat?


Mgr. Maňásek – Už jich máme několik desítek, a to na větším množství fakult, většinou na sociálně-humanitních fakultách. Nyní jich má nejvíce FSV.


Návrh usnesení:

Sociální komise AS UK vyjadřuje kladné stanovisko k Plánu realizace strategického záměru Univerzity Karlovy pro rok 2024.

Hlasování 13-0-1

Schváleno

4. Cena ubytování ve výcvikových zařízeních UK

Bc. Boňko stručně představil problematiku. Výcviková střediska výrazně zdražila, nejvíce z nich pak Patejdlova bouda. Zajímá jej, zda se větší zdražení nepropsalo do počtu rezervací prostor, a to zejména u horských chat?


Mgr. Maňásek – Na Patejdlovce byly v posledním období zrušeny pouze dva kurzy, a to z důvodu, že nebyl sníh. V Peci pod Sněžkou jsme zaznamenali pokles o cca 10 %, opět kvůli počasí, přes léto byl pokles minimální. U Patejdlovky byl pokles větší, a to i kvůli změně personálu, kdy bylo nutné přesouvat některé rezervace z Patejdlovy boudy do Pece pod Sněžkou. Již vytvořené rezervace na prosinec a začátek dalšího roku však nenasvědčují propadu zájmu o tyto prostory.


Bc. Boňko – Je tam rozdíl v rezervacích na rekreační nebo výukové akce?


Mgr. Maňásek – Hovořil o všech rezervacích obecně, kdy pokles nebyl.


Bc. Čech – Nemyslí si, že v létě nastal pokles zájmu jen z důvodu změn personálu. Obrací se na něj totiž i spolky, které tam např. bývaly v minulosti více jak měsíc v kuse. Letos však Patejdlovu boudu nezvolily jako ideální místo pro konání jejich akcí, a to z důvodu ekonomické neudržitelnosti.


Mgr. Farkaš – Překvapilo jej, že u obou zimních středisek je cena za výuku bez DPH dána na roveň ceně pro zaměstnance s DPH. Zaměstnanec to má v důsledku levnější než student, pokud je to řešeno v rámci vnitrouniverzitní faktury. Katedra tedy za svůj výjezdní seminář platí méně, než když tam jedou studenti za výukou.


Mgr. Maňásek – Je vždy třeba rozlišit, jaká je to činnost, ale tuto záležitost s DPH prověří.


Bc. Boňko – Zajímala by jej historická geneze ceníků u Patejdlovy boudy.


Mgr. Maňásek – Ceníky byly dlouhodobě špatně nastaveny a ubytování bývalo prodělečné. Nemůžeme si však dovolit to dotovat tak, abychom ve výsledku sanovali 10 mil. Kč ztrátu. Ceny bylo třeba nastavit tak, aby ztráta byla max 3-4 mil. Kč a ne více. Dle toho byly také spočítány ceníky. Jedná se o místo určené pro výuku, proto tam nějaká dotace z naší strany je, ale nesmí to být zcela ztrátové.


Mgr. Farkaš – Jediná Pec pod Sněžkou a Patejdlovka nemají u výuky nižší částku než u ubytování pro zaměstnanci, ale dokonce je zde cena vyšší. Nemělo by to naopak být pro výuku levnější?


Mgr. Maňásek – Prověří to, děkuje za podnět.


Bc. Čech – Např. akce spolků z PF se kvůli ceně přesouvají jinam. Je smutné, že se univerzitní akce přesouvají pryč z našich středisek, a jejich místo zabírají rezervace pro rekreaci. Jaká je situace střediska v Mariánských lázních?


Mgr. Maňásek – Budova v Mariánských lázních dlouhodobě sloužila pro ubytování studentů ÚJOP, avšak toto pracoviště zaniklo v roce 2022, načež přešel objektu pod SBZ. Oba ubytovací objekty v současnosti jsou pronajaty Karlovarskému kraji pro ubytování uprchlíků z Ukrajiny, výukový objekt je pronajat městu pro provoz základní školy. Ceník tak byl pro středisko v Mariánských lázních stanoven, ale z toho důvodu, že je nyní objekt dlouhodobě pronajat, tak ceník není relevantní a středisko tak ani k využití nyní nenabízíme. V tuto chvíli je nájemní smlouva uzavřena do května 2024.


Vogl – Zaznělo zde, že je zájem na wellbeingu studentů, avšak všeobecné zdražování tomu zcela jistě nepřispívá. Dalo by se čekat, že UK bude štítem před těmito nepříjemnostmi. Chápe, že ztrátovost Patejdlovy boudy je problém, ale vyřešit to zdražením pro studenty mu nepřijde jako ideální řešení.


Mgr. Bubeníková – Na zvyšování cen se váže i to, že se týká studentů jedoucích na seznamovací pobyt. Pro ně tento výjezd první a hlavní možností, jak se seznámit s komunitou, která je následně podpoří v dokončení studia. Vysoká cena může být důvodem, proč na kurz nejedou. Navíc ještě nejsou oficiálně našimi studenty, tedy není zde možnost je podpořit např. účelovým stipendiem. Myslí se na ně nějak?


Ing. Henebergová – Zapracujeme to do diskuze se studenty. Letos FTVS studenty informovala, ať se nám ozvou, pokud si nemohou dovolit se kurzu zúčastnit. Jaké je systémové nastavení na celé UK ale nedokáže odpovědět. Studenti jsou u nás každopádně již zapsáni do studia, je však pro přiznání dalších příspěvků třeba prokázat sociální nouzi. Tím, že se u kurzů jedná o příjem fakulty, tak by se např. dala platba odložit, ale to zatím neřešili.


Mgr. Bubeníková – Někteří studenti se mohou stydět tuto informaci sdílet takto v počátku svého studia.


Mgr. Poláková informovala, že s fakultami každý rok projednávají termíny univerzitního orientačního týdne. Budeme jim doporučovat, aby vytvořily nízkoprahovou variantu seznamovacího kurzu, popř. aby studenty alespoň odkázaly na orientační den či jinou akci konanou přímo v Praze.


Mgr. Glogr – Má otázku na cenotvorbu ubytování. Ztráta 10 mil. Kč byla kvůli cenám energií nebo kvůli dlouhodobému chybnému nastavení cen? Zajímavější by totiž bylo se podívat na cenotvorbu obecně, zda se do ní promítala zvýšená cena energií, personální náklady atd. Není totiž čitelné, z čeho se vlastně cena nyní skládá.


Mgr. Maňásek – Ztráta byla v minulém období necelých 10 mil. Kč za všechna střediska dohromady. Z celkových nákladů tvoří cca 1/3 mzdy, 1/6 odpisy, 1/6 prostředky na opravy, vybavení, drobný majetek, úklid, potraviny pro kuchyň a jen 1/10 jsou náklady na energie. Ztráta tedy nebyla primárně dána cenami energií, ale zdražením ostatních věcí, např. drobného materiálu. Narostly také výdaje za služby: úklidy, revize apod. Dlouhodobě tedy cenotvorba nebyla správná, střediska se dostávala do ztráty a neřešilo se to.


Bc. Boňko – Bylo by dobré se podívat i na cenu stravování, nyní je na Patejdlově boudě plná penze na den za 1100 Kč, což je velmi vysoká částka.


Návrh usnesení:

Sociální komise AS UK bere na vědomí informace o ceně ubytování ve výcvikových zařízeních UK.

Schváleno tichým souhlasem

5. Podpora zájmové činnosti studentů

a. Charlie, z. s.

Bc. Boňko stručně představil formální stránku žádosti.


Mikeska představil spolek Charlie a jeho pravidelné aktivity. Každoročně se snaží zapojovat na festivalu Prague Pride, letos byli organizátory osloveni ještě před festivalem s prosbou o účast. Uspořádali v rámci programu čtyři akce, mezi nimi již tradiční piknik určený nejen pro studenty UK, ale i pro budoucí studenty. Jedná se tak o ideální integraci studentů do komunity již před zahájením jejich studia. Dalšími akcemi byla panelová diskuze či přednáška o českém právním řádu a queer identitě, pořádaná ve spolupráci se studenty z PF. Na Letné se nacházel Pride Park, kde měl spolek stánek kde se představoval, odpovídali jsme tam mimo jiné i na otázky o studiu na UK a o možnostech, jak se ke studiu hlásit.


Hejduková – Tentokrát dorazila žádost v dobrém formátu, děkuje tedy UK Pointu.


Mgr. Farkaš s kol. Hejdukovou nesouhlasil, jelikož žádost sice nepřišla v PNG, ale v DOCX formátu. Je díky tomu trochu spor o to, kdy přesně byla žádost podána, protože je třeba dodržet lhůtu 60 dnů od skončení akce. Byl by každopádně rád, kdyby byly komisi zasílány skeny, kde jsou jasně uvedena data i podpisy předkladatelů. Ideální je zároveň je posílat přes podatelnu, která žádosti i přímo naskenuje.


Bc. Boňko – Postup v OR nepočítá se zapojením podatelny, často se totiž dokumenty ztrácely a cestovaly po různých částech rektorátu. Přidává se ale k prosbě, aby byly komisi zasílány přímo skeny.


Mgr. Konečný – Je snaha, aby dokumenty byly digitalizované a procházely přes ESS, ale na postupu zapracují.


Návrh usnesení:

Sociální komise AS UK doporučuje J. M. paní rektorce podpořit akci „Participace na festivalu Prague Pride 2023“ žadatele Charlie, z. s. částkou 15 000 Kč, a to v souladu s čl. 3 odst. 1 Opatření rektora č. 43/2023 a Pravidly podpory zájmové činnosti studentů.

Hlasování 15-0-0

Schváleno

b. Asociace studentů medicíny, z. s.

Bc. Boňko žádost uvedl a komisi informoval, že se jedná se o žádost o udělení všeobecné podpory v hodnotě 100 tisíc Kč.


Šváb představil spolek ASM HK a jeho všeobecné fungování. V letošní semestru bude renovována kardio místnost na koleji v Hradci Králové, a rádi by využili tuto podporu na zařízení místnosti. Chtějí z přidělených prostředků nakoupit nové a lepší stroje pro kondiční cvičení. Pravidelně posilovnu navštěvuje okolo 180 studentů, mnoho dalších ji využívá na nepravidelné bázi.


Kutlvašr kolegu doplnil a představil další činnosti spolku. Zaměřují se zejména na kulturní a sportovní vyžití studentů, pořádají vzdělávací akce. Sportovní akce chtějí letos ze svých zdrojů podpořit více, proto zde předkládají tuto žádost. Z kulturních akcí lze uvést pořádání plesu, benefičních koncertů, charitativních běhů apod. Podílejí se na pořádání adaptačních kurzů.


Mgr. Farkaš – Mnoho žádostí o všeobecnou podporu na komisi nechodí a tato je prvá po dlouhé době. Je zvláštní, že je formulář skoro totožný s formulářem pro účelovou podporu, a tím pádem je nesmyslný. Mít tam kolonky týkající se údajů o „akci“ je v tomto případě nepotřebné, stejně tak tam jsou nesprávné ukazatele, kdy je zde ve formuláři dotaz, zda má spolek „více jak 120 studentů“, přitom je v rámci OR relevantní hranice 250 studentů. Prosí tedy UK Point o nápravu, protože jsou na tom tratné právě spolky. Rád by se tedy doptal, kolik členů má spolek a kolik z nich je členy akademické obce UK?


Šváb – Členem spolku může být student LF HK, FaF má svůj vlastní spolek, se kterými na akcích spolupracujeme. Všichni naši členi jsou tedy členy akademické obce.


Mgr. Farkaš – Děkuje za doplnění. V žádosti je uveden rozpočet jako na jednu akci, avšak součet uvedených částek mu nevychází. Chtěl by požádat o dovysvětlení uvedených údajů.


Kutlvašr – Náklady 960 tisíc Kč jsou očekávané výdaje spolku za celý akademický rok. Co se týče výdajů uvedených v žádosti konkrétně, tak to jsou výdaje na tuto konkrétní akci, tedy na vybavení kardio místnosti.


Mgr. Farkaš – Děkuje za doplnění. Je trochu problematické, že se žádá o podporu spolku jako takového, je tedy vcelku jedno, že půjdou finance na vybavení posilovny.


Hejduková – Vyjadřoval se již k žádosti právní odbor?


Mgr. Konečný – Konzultováno to s právním odborem již bylo, bylo i jimi řečeno, že výpočet v části c) nesedí a bylo zažádáno o opravu.


Bc. Boňko – Kloní se k přiznání podpory s dovětkem, že bude rozpočet následně opraven.


Mgr. Konečný – Nové verze formulářů v PDF nyní leží na právním odboru ke schválení.


Dr. Grygarová – Je pro podporu studentských aktivit, ale nebylo by vhodné s ohledem na částku nejprve žádat o doplnění rozpočtu a následně o tom hlasovat per rollam? Není to nic proti činnosti spolku, je pro jeho podporu, ale abychom nestanovili nebezpečný precedens.


Bc. Boňko – Bylo by možné žádost projednat znovu na prosincové komisi?


Mgr. Konečný – Lhůta pro projednání je 45 dní od doručení žádosti, ale je zde možnost lhůtu prodloužit až o 30 dnů, tedy by se to stihlo.


Bc. Boňko – Poprosí tedy o doplnění žádosti a opravu rozpočtu. Pro podporu jsme, ale projednáme to per rollam nebo v prosinci.


Mgr. Glogr – Souhlasí s navrženým, ale nesouhlasí s hlasováním per rollam, jelikož nemá za to, že by věc nesnesla odkladu. Raději by to projednat klasicky.


Vogl – Souhlasí a názor Mgr. Glogra podporuje. Nabízí se však otázka, zda není možné to hlasovat již nyní s dovětkem, že žádáme o opravu části C?


Hejduková – Přijde jí zbytečné projednání odkládat, spolek je díky tomu bit na technické části podání. Víme, že žádost bude v pořádku, ale je jen třeba ji technicky doladit. Přimlouvá se tedy za schválení již dnes.


Návrh usnesení:

Sociální komise AS UK doporučuje J. M. paní rektorce poskytnout všeobecnou jednorázovou finanční podporu zájmové činnosti na aktivity Asociace studentů medicíny, z. s. částkou 100 000 Kč, a to v souladu s čl. 2 odst. 2 Opatření rektora č. 43/2023 a Pravidly podpory zájmové činnosti studentů, a to s výhradou opravy rozpočtu v části C. žádosti.

Hlasování 14-0-0

Schváleno

6. Různé

Dr. Grygarová – Ze strany iniciativy 4EU+ byly všechny univerzitní spolky osloveny v rámci networkingu, chceme sestavit skupinu aktivních studentů. Nyní čekáme na odpovědi od konkrétních fakult, aby nám dodaly jména svých delegátů.


Bc. Boňko podal stručnou zprávu z SKRVŠ. Minule zde byla zmíněna bájná novela upravující sociální stipendia, která se měla odvíjet od 3,4násobku životního minima, to však z novely vypadne. Držme tedy stávkovou pohotovost! Je to špatná věc, která se dotkne studentů. Funkce sociálního stipendia je nyní minimální, celorepublikově na něj dosáhne pouhých 500 studentů, což měla novela napravit. Nyní to ale vypadá, že z ní tento koeficient vypadne. V eKLEP to zatím ještě není zveřejněno, jakmile to tam bude nahráno, tak bude kontaktovat SK AS UK i členy Sociální komise, kterým vše přepošle.


Gogela – Na jaře seznamoval členy komise s výsledky dotazníku ke spokojenosti s menzami. Od září došlo v provozu menz k mnoha změnám, nebylo by proto dobré tento otazník opakovat? Vzhledem k celkovému poštu studentů navštěvujících menzy byla návratnost ve výši 1000 odpovědí poměrně nízká. Není možné vytvořit pracovní skupinu, která na tomto tématu zapracuje?


Bc. Boňko – K tomuto by bylo dobré zde mít paní ředitelku, ne všude již byly změny implementovány.


Bc. Čech – Skoro na všech menzách je každý den podobná nabídka. Bylo by dobré na dotazníku pracovat jako Sociální komise, ne aby si jej tvořila paní ředitelka. Co se týče (ne)udržitelného stravování, tak toto téma bude otevírat ve čtvrtek na Komisi pro třetí roli.



Bc. Boňko, předseda Sociální komise AS UK, poděkoval všem za účast a zasedání ukončil.




Zapsala: Amáta Vohradská, tajemnice AS UK

Vidi: Bc. Marek Boňko, předseda Sociální komise AS UK



Poslední změna: 10. leden 2024 18:43 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Kancelář akademického senátu
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám