• Aktuality

Aktuality

13. září 2020

V prostorách Biomedicínského centra Lékařské fakulty v Plzni a Výzkumného centra NTIS Západočeské univerzity se ve dnech od 2. 9. - 9. 9. 2020 uskutečnila mezinárodní letní škola na téma Single Cell analýzy. Akce byla organizována Dr. Monikou Holubovou, Dr. Miroslavou Čedíkovou (obě z Biomedicínského centra) a Dr. Lucií Houdovou (NTIS).



Tato ojedinělá událost byla zahájena prof. MUDr. Milenou Králíčkovou, Ph.D., prorektorkou Univerzity Karlovy, a následně sekcí vědeckých přednášek zahraničních lektorů a lektorů z řad obou plzeňských univerzit. V praktické laboratorní sekci, která probíhala pod supervizí Dr. Valentiny Caputo z Imperial College London, si mohli studenti vyzkoušet různé způsoby přípravy buněk (od buněčného sortování, magnetických separací až po nejmodernější technologie s využitím mikročipů) a NGS knihoven. V poslední, analytické sekci, studenti trénovali single cell analýzu sekvenačních dat a to pod vedením Dr. Irose Barozziho opět z Imperial College London.



Celá akce probíhala za velice přísných hygienických a epidemiologických opatření a vedle praktických zkušeností a bohatých vědeckých diskuzí, nabídla i čas na poznání města Plzeň. První ročník letní školy se velice vydařil a otevřel cestu dalším spolupracím s excelentními evropskými institucemi.

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám