• Aktuality

Aktuality

24. září 2020

Stanovisko vedení UK k článku na serveru iRozhlas.cz ze dne 24. 9. 2020

„Meziuniverzitní hry a diskotéky u Máchova jezera. Vysokoškoláci rozvezli koronavirus po republice“


Vedení Univerzity Karlovy uvádí na pravou míru sdělení obsažené ve výše identifikovaném článku, neboť Univerzita Karlova žádným způsobem neorganizovala a ani se nepodílela na zajištění adaptačního kurzu na Máchově jezeře, kde se šířilo onemocnění COVID-19. Univerzita Karlova se zároveň distancuje od této aktivity a důrazně se ohrazuje proti zneužívání jména Univerzity Karlovy v souvislosti s pořádáním této akce.


Z údajů obsažených na webu https://seznamovaknauk.cz , kde se uvádí, že cit.: „Akci pořádá Spolek studentů VŠ pro studenty UK. Na některých fakultách má univerzita i svoje vlastní seznamovací kurzy.“


lze dovodit, že pořadatelem akce je:


Spolek Studentů VŠ

Kaprova 42/14

Praha 1

IČO: 05798639


Jmenovaný Spolek studentů VŠ  nemá žádnou spojitost s Univerzitou Karlovou, není jí jakkoliv podporován a jeho aktivity nejsou s Univerzitou ani koordinovány, ani konzultovány. 


Univerzita Karlova současně považuje za důležité zdůraznit, že jmenovaný spolek, resp. organizátoři akce, byli již v minulosti opakovaně vyzváni k nezneužívání jména Univerzity Karlovy a parazitování na její značce a dobré pověsti.


Univerzita Karlova zvažuje právní kroky v této věci.


Praha, 24/9/2020



ZA SPRÁVNOST:

Mgr. Václav Hájek



Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám