• Aktuality

Aktuality

28. listopadu 2020

V sobotu proběhl informační den Na Karlovku online

Univerzita Karlova představila možnosti studia na jednotlivých fakultách v online prostředí akcí Na Karlovku. 28. listopadu od 9 do 16 hodin mohli zájemci zjišťovat na webu www.nakarlovku.cz informace o studiu a přijímacím řízení pomocí on-line chatů a streamů se zástupci všech 17 fakult UK. Vše je zde stále ke zhlédnutí.



„Univerzita Karlova se rozhodla jít letos v komunikaci s uchazeči zcela novou cestou. V době, kdy se nemůžeme setkávat se zájemci o studium osobně, jsme pro všechny připravili virtuální setkání – on-line informační den, který jsme nazvali NA KARLOVKU online,“ uvedl rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.



„Otevřeli jsme 19 chatovacích místností a zázemí našich fakult,“ doplňuje Ludmila Součková, vedoucí UK Pointu – organizátora akce s tím, že všech sedmnáct fakult si připravilo streamované přednášky, kde se zájemci dozvědí vše potřebné pro přihlášení se ke studiu na UK. Prorektorka pro konepci a kvalitu vzdělávací činnosti Radka Wildová dodává, že právě na webu Na Karlovku se uchazeči seznámí se způsobem výuky na jednotlivých fakultách, s možnostmi studia v zahraničí i třeba s tím, jaký druh podpory univerzita nabízí znevýhodněným studentům. Na videiích diváci uvidí, jak která fakulta vypadá uvnitř a jak se na ní doopravdy vyučuje a zjistí podrobnosti o jednotlivých oborech, kterých univerzita nabízí více než pět set, a o kolejích a menzách.




Pro všechny zájemce o studium jsou na webové stránce připraveny nejen důležité informace o tom, co a jak lze na UK studovat a streamované přednášky se studenty i pedagogy jednotlivých fakult a zaměstnanci UK, fakultní videa a průvodce přijímacím řízením.


TEXT: Jitka Jiřičková.

FOTO: Shutterstock.


Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám