• Aktuality

Aktuality

15. listopadu 2021

Studenti rozdávali jídlo a oblečení lidem bez domova

Pedagogická fakulta UK spojila síly se skupinou restaurací Ambiente, aby společně rozdávali teplou polévku lidem bez domova. Charitativní akce proběhla na Praze 3 u příležitosti sobotního Světového dne laskavosti. Kromě občerstvení si mohli lidé odnést i oblečení do chladného počasí.



Na pražském náměstí Winstona Churchilla se v rámci charitativní akce, pořádané Pedagogickou fakultou UK ve spolupráci se skupinou Ambiente, podařilo pomoci téměř stovce lidí bez domova. Zaměstnanci a studenti fakulty k této příležitosti zorganizovali také sbírku teplého oblečení, která má lidem v nouzi pomoci přečkat zimní období.


„Schopnost empatie jistě patří i k práci učitele, psychologa nebo speciálního pedagoga. Proto jsem velmi rád, že se k této charitativní akci přidali i samotní studenti – budoucí učitelé“, řekl děkan Pedagogické fakulty UK. „Doufám, že se tato předvánoční akce stane milou každoroční tradicí“, dodává Michal Nedělka.



Gastronomickou stránku zajistila síť restaurací Ambiente společně s Potravinovou bankou pro Prahu a Středočeský kraj. Ambiente nabídlo své prostory pro přípravu a dva ze svých kreativních kuchařů, Jirku Horáka a Tomáše Valkoviče. Společně se studenty Pedagogické fakulty uvařili přes 60 litrů polévky, kterou pak na náměstí rozdali potřebným.



„Po oslovení o spolupráci s pedagogickou fakultou jsme si řekli, že jdeme do toho! Obvolali jsme šéfkuchaře z Esky, Bufetu a Brasileira U Zelené žáby a spojili se s farmářem panem Josefem Buchalem. Všichni nám dali suroviny, Eska poskytla kuchyň a společně s Tomášem Valkovičem jsme uvařili hustou polévku,“ řekl kreativní kuchař Ambiente Jirka Horák. „A protože díky své profesi máme i rychlé ruce, nabídli jsme pomoc při výdeji,“ dodává.



Za správnost:

Martina Vladyková – Pedagogická fakulta UK

e-mail:

tel.: +420 731 014 113



Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám