• Aktuality

Aktuality

5. září 2022

FTVS odmění nejlepší studentské práce

Studenti Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy mají opět možnost získat finanční ocenění za svou bakalářskou, diplomovou či disertační práci. Díky propojení Balance Clubu Brumlovka a UK FTVS proběhne druhý ročník studentského grantu. Zájemci se mohou hlásit do konce října, celková hodnota finančních odměn je 100 000 korun.


Generální manažerka Balance Clubu Brumlovka Petra Tyrpeklová a děkan FTVS UK Miroslav Petr.
Generální manažerka Balance Clubu Brumlovka Petra Tyrpeklová a děkan FTVS UK Miroslav Petr.


Členské fitness a wellness centrum Balance Club Brumlovka se stalo oficiálním partnerem vzdělávání UK FTVS a kontinuálně spolupracuje na vzdělávacích programech a projektech napříč studijními obory. Propojení akademické sféry s komerčním subjektem přináší oběma stranám řadu benefitů a v rámci této dlouhodobé spolupráce vznikl také projekt Grant Balance Clubu Brumlovka pod záštitou děkana UK FTVS Miroslava Petra. Finanční odměnu získají tři nejlepší diplomové práce, tři bakalářské práce a tři disertační práce. Nejlepší práce v konkurenci všech přihlášených studentů bude oceněna speciální cenou Balance Club Brumlovka Special Prize s finanční odměnou 35 000 korun.


„Obecně je závěrečným studentským pracím, kterých se právě grant týká, tedy bakalářských, magisterských a doktorských prací, často vytýkána přílišná odtažitost od praxe a omezené využití získaných poznatků pro reálný život. Účastí v soutěži kromě logického zvýšení motivace studentů vypracovat co nejlepší práci se tak dále otevírá prostor podchytit aktuální a zajímavá témata, která komerční sféru tíží. Jsme přesvědčeni, že vzniká prostor pro nové pohledy a inovativní řešení problémů, který bude přínosný pro obě strany,“ říká děkan UK FTVS Miroslav Petr.


Zdravý životní styl má přesah do kvality života široké populace


Zúčastnit se může každý student UK FTVS včetně absolventů, kteří svou závěrečnou práci úspěšně obhájili v roce 2021. Podmínkou je podání přihlášky do konce října 2022 a splnění všech náležitostí. „Věříme, že společnými silami opravdu můžeme přispět k dlouhodobému zajištění kvalitních odborníků, kteří budou pracovat v našem oboru,“ přibližuje generální manažerka Balance Clubu Brumlovka Petra Tyrpeklová výhody synergie s UK FTVS. „Zdravý nebo alespoň zdravější životní styl má výrazný přesah do kvality života široké populace. Díky správnému pohybu, výživě a regeneraci může každý člověk prožít lépe svůj den, což je navíc v dnešní době velmi aktuální téma,“ dodává.


Výherci prvního ročníku.


Jednou z vítězek prvního ročníku byla i Zuzana Levá s diplomovou prací věnovanou udržitelnosti ve sportu. Celý rozhovor se Zuzanou Levou vyšel na www.ukforum.cz


Bližší podmínky zapojení do grantu a přihlášku lze najít na www.ftvs.cuni.cz

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám