• Aktuality

Aktuality

19. prosince 2022

Podpora petice Zachraňme olympiády - soutěže pro nadanou a motivovanou mládež

Vážení,


jakožto vedení Univerzity Karlovy bychom tímto rádi vyjádřili svou podporu petici ZACHRAŇME OLYMPIÁDY – SOUTĚŽE PRO NADANOU A MOTIVOVANOU MLÁDEŽ, kterou inicioval mimo jiné prof. RNDr. Jan Černý, Ph.D., předseda Ústřední komise Biologické olympiády, otevřeným dopisem ve věci reformy financování DDM/CVČ, která ohrožuje konání soutěží garantovaných a spoluorganizovaných MŠMT.


Podporujeme snahu o zachování finanční podpory projektům, které jsou smysluplné a mají bezesporu pozitivní vliv na dnešní generaci mladých talentovaných lidí. Snažit se šetřit na vědomostním rozvoji těch, kteří budou brzy tvořit jádro naší produktivní společnosti, nepovažuji za systémové ani racionální. Právě maximální podpora mládeže a povzbuzování jedinečných talentů, o které Univerzita Karlova soustavně usiluje, povede v budoucnu k prospěchu nás všech.


Věřím, že pokud budeme o těchto záležitostech vést smysluplný dialog, můžeme na základě otevřené komunikace dospět k závěrům, které budou prospěšné pro všechny, především však pro ty, kteří svým rozhledem a vědomostmi budou určovat směr naší společnosti.


Za vedení Univerzity Karlovy,


prof. MUDr. Milena Králíčková, Ph.D.

rektorka Univerzity Karlovy


Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám