• Aktuality

Aktuality

28. února 2023

Univerzita Karlova podpoří další projekty rozvíjející spolupráci v rámci 4EU+


Univerzita Karlova vyhlásila výsledky pátého ročníku akademických mini-grantů na podporu spolupráce v rámci aliance 4EU+ a druhého ročníku mini-grantů studentských. V letošním roce bude podpořeno celkem 34 projektů a společných iniciativ reagujících na výzvy a problémy, kterým dnešní svět čelí. Do týmů se zapojí přes 150 členů akademické komunity sedmi univerzit tvořících alianci 4EU+ (Univerzita Karlova, Heidelberg Universität, Sorbonne Université, University of Copenhagen, Université de Genève Università degli Studi di Milano, University of Warsaw).


Polovinu z 22 projektů, které obdržely financování ve výzvě pro akademické mini-granty, tvoří nově vytvořené týmy složené z členů z alespoň tří aliančních institucí, druhá polovina jsou projekty navazující na spolupráci započatou v minulých letech. Všechny projekty tematicky zapadají do jednoho ze čtyř 4EU+ Flagshipů a jsou založeny na spolupráci ve vědě a výzkumu, mnoho z nich ale zahrnuje také společné vzdělávací aktivity jako workshopy, semináře či vytváření plug-in modulů sloužících jako základ pro budoucí studijní programy.


Mezi 12 studentskými mini-granty jsou projekty iniciující mezinárodní vědeckou spolupráci doktorandů, projekty, jejímž cílem je podpořit rozvoj některé z klíčových 4EU+ kompetencí potřebných pro budoucí kariéru studentů, stejně jako aktivity společensko-kulturního charakteru či s cílem budování 4EU+ komunity.


Obě schémata nejenom podporují týmy v rozvoji udržitelné spolupráce a vytváření společných projektových návrhů zajišťujících navazující externí financování, ale také poskytují platformu pro networking, sdílení dobré praxe a nových inovativních nápadů.


„4EU+ studentské mini-granty jsou skvělou příležitostí pro studenty bez ohledu na jejich obor či stupeň studia. Je to jako pozvánka propustit uzdu fantazii a experimentovat v akademickém světě, realizovat společné aktivity, které mohou být mimo současné univerzitní rámce, ale také převzít zodpovědnost, vybudovat tým a starat se o projekt od začátku do konce,“ komentuje svoji zkušenost se studentským mini-grantem Tereza Hrdlička, řešitelka jednoho z úspěšných projektů.


Seznam podpořených akademických mini-grantů


Seznam podpořených studentských mini-grantů


Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám