• Aktuality

Aktuality

6. března 2023

Univerzita Karlova uzavřela memorandum o vzájemné podpoře a spolupráci s Českou televizí

Rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková a generální ředitel České televize Petr Dvořák v pondělí 6. března uzavřeli memorandum, jež deklaruje vůli ke vzájemné spolupráci v oblasti vědy a vzdělávání. Memorandum je platné do konce roku 2026 a otevírá nové možnosti v propagaci vybraných událostí, aktivit a akcí pořádaných Univerzitou Karlovou.



„Popularizace vědy je pro nás jakožto pro vzdělávací instituci velmi důležitá. Ani sebelepší akce, událost či vědecký objev však nemohou oslovit širokou veřejnost, pokud se o nich lidé nedozví. Toho si jsem plně vědoma, a proto mám nesmírnou radost, že se podařilo uzavřít toto memorandum, díky kterému máme jako univerzita více možností dát vědět o tom, co se u nás děje, co pořádáme a co vytváříme pro naši společnost,“ vysvětlila rektorka Milena Králíčková.


Česká televize se díky tomuto memorandu stane mediálním partnerem vybraných akcí pořádaných Univerzitou Karlovou, čímž zásadním podílem přispěje k šíření povědomí nejen o těchto událostech, ale také o Univerzitě Karlově jako takové. Již dříve obě instituce deklarovaly zájem na společné spolupráci při vybraných projektech a nynější podpisy tak navazují na tradici fungujícího mediálního partnerství.



TEXT: Jitka Jiřičková

FOTO: Česká televize




Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám