• Aktuality

Aktuality

2. srpna 2019

Bridžový tým UK vybojoval stříbro na „akademické Evropě“!

Budapešť hostila ve dnech 23. až 28. července akademické mistrovství Evropy v bridži a šachu. V konkurenci čtrnácti týmů se hráčům bridže z Univerzity Karlovy podařilo získat stříbro.



„Až do poslední chvíle jsme byli v bojích o zlatou medaili,“ popisoval napínavé utkání Erik Klemš, kapitán univerzitní bridžové reprezentace ČR a student Právnické fakulty UK. „Nakonec bral zlato silný tým Akademie Leona Koźmińskiego z Varšavy. Ale bylo to velice těsné. I tak jsme snad obhajobou stříbrné medaile, tentokrát v mnohem větší konkurenci, neudělali Univerzitě Karlově ostudu,“ dodal s úsměvem kapitán, který oceňuje podporu, jaké se bridžovému týmu od vedení alma mater dostává.


V Budapešti hrál tým ve složení: Erik Klemš (PF), Jakub Vojtík (MFF), Lukáš Kolek (MFF), Michael Botur (FTVS), Lucie Kohutová (1. LF) a Martin Melčák (VŠCHT).


Hráči bridže z UK patří již léta k evropské špičce, nikdy se nevracejí bez medaile. Třeba přesně před rokem, kdy proběhlo párové mistrovství Evropy v chorvatské Opatiji, se ze stříbra radovali právě Erik Klemš a Lucie Kohutová z 1. lékařské fakulty UK.




VELKÁ GRATULACE A AŤ SE I NADÁLE DAŘÍ!


Marcela Uhlíková, iForum

Foto: archiv Erika Klemše

Datum: 2. 8. 2019


Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám