• Aktuality

Aktuality

13. srpna 2019

29. ročník Kurzu češtiny pro cizince vrcholí

V těchto dnech na Univerzitě Karlově vrcholí Kurz češtiny pro krajany, kterého se letos účastní celkem 66 studentů z 31 zemí celého světa. Slavnostní zakončení proběhne 15. srpna 2019 v 10.00 hodin v prostorách Ministerstva zahraničních věcí v Černínském paláci.



Ústav jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy kurz pořádá ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Domem zahraniční spolupráce. Je určen pro české krajany žijící v zahraničí, kteří se chtějí naučit či zdokonalit jazyk svých předků, seznámit se s českou kulturou a poznat mnohá z míst v České republice. Na účastníky kurzu bývá pro každý den připraven bohatý mimoškolní program; volný čas vyplňují kulturní a sportovní aktivity, organizovány jsou celodenní a půldenní výlety po celé republice.


Letošní 29. ročník kurzu se poprvé přesunul do Poděbrad, dosud se konal v Dobrušce. Šedesát krajanů získává každoročně na studium stipendium. O tom, že je o akci velký zájem svědčí i fakt, že se mnozí účastníci opakovaně na kurz vracejí, a to i jako samoplátci.


Ať žije jubilejní 30. ročník v roce 2020!



Univerzita Karlova letos slaví 10. výročí plnoprávného členství v Asociaci jazykových zkušebních institucí v Evropě (The Association of Language Testers in Europe – ALTE). Podmínku pro jeho získání v roce 2009 splnil Ústav jazykové a odborné přípravy, když v nezávislém auditu kvality obstála Certifikovaná zkouška z češtiny pro cizince (CCE), jejíž je tvůrcem. Od té doby mohou cizinci získat doklad o znalosti z češtiny, který stojí na úrovni osvědčení dalších mezinárodně uznávaných jazykových zkoušek, např. britských zkoušek Cambridge Assessment English – FCE, CAE, francouzské zkoušky DELF či zkoušek z němčiny pořádaných Goethe Institutem.


Text: iForum

Foto: Shutterstock

Datum: 13. 8. 2019

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám