• Kalendář

Kalendář

‹  Říjen 2024  ›

ÚtStČtSoNe
123456
PoÚtStČtSoNe
78910111213
PoÚtStČtSoNe
14151617181920
PoÚtStČtSoNe
21222324252627
PoÚtStČt
28293031

9. července 2024 – 31. prosince 2024

Výstava První české muzeum: misionáři sběratelé

Srdečně vás zveme na výstavu Geografické knihovny a Mapové sbírky Přírodovědecké fakulty UK ve spolupráci s Národní knihovnou ČR a Knihovnou Katolické teologické fakulty UK: První české muzeum: misionáři sběratelé. Výstavu doprovází také originální fotografie Pavla Fochlera, který jezuitské misie procestoval. Návštěvníci mohou zhlédnout mnoho zajímavých starých map a dokumentů z oblasti misií, včetně kopie mapy Amazonky od S. Fritze S.J. Vstup volný. Více informací zde.

od 1. července do 31. prosince 2024

Albertov 6, Praha 2, 2. patro, předsálí Mapové sbírky


19. září 2024 – 19. června 2025

Seznamte se s uměním ve sbírkách Národní galerie Praha

Cyklus komentovaných prohlídek 2024/2025 v Národní galerii Praha. Víte, v kolika budovách se nacházejí sbírky a expozice Národní galerie Praha? Prostřednictvím nového programu se seznámíte nejen se čtyřmi ze šesti historických objektů, ve kterých aktuálně NGP působí, ale zejména s mnoha uměleckými díly, jež se v jejích expozicích nacházejí. Více informací zde.

Vždy ve čtvrtek 16.30–17.45. / Kurz probíhá od 19. září 2024 do 19. června 2025

seznam míst


3. října 2024 – 29. března 2025

Národní galerie Praha: Komentované prohlídky k výstavě L. Jarcovjákové

Národní galerie Praha vás srdečně zve na sérii komentovaných prohlídek k výstavě souačasné české fotografky Libuše Jarcovjákové. Prohlídky budou budou realizovány po dobu výstavy od října 2024 do března 2025. Více informací k termínům a detailům jednotlivých prohlídek zde.

3. října 2024 do 29. března 2025

Národní galerie Praha, Veletržní palác, Dukelských hrdinů 47, Praha 7


3. října 2024 – 24. listopadu 2024

Výstava Jan Šibík Severní Korea v Karolinu

Fotograf Jan Šibík navštívil Korejskou lidově demokratickou republiku třikrát v průběhu čtrnácti let. Vzniklo tak ojedinělé svědectví o proměně této zdánlivě nehybné a neproměnlivé země. Zachytil nejen bizarní rituály, které provázejí zdejší dění (a vytvářejí ono zdání nehybnosti), ale i skutečný život, jenž zůstává obvykle před zahraničními návštěvníky Severní Koreje skrytý a utajen.

Více informací zde.

26. září do 24. listopadu, od 11.00 do 19.00

Karolinum, Ovocný trh 3, Praha 1


10. října 2024

Workshop Sebeobrana pro zaměstnankyně

ZAMĚSTNANKYNĚ

Přijďte si zažít úvodní workshop Sebeobrany pro všechny založené na metodice 5 principů - Mysli, Zakřič, Utíkej, Bojuj, Sdílej.

Na workshopu se budeme zabývat předvídáním, bezpečným chováním, nastavením hranic, sebevědomou komunikací, schopností požádat o pomoc či poskytnout podporu, bezpečným prostředím a deeskalací konfliktů.


10. října 2024

Den duševního zdraví na UK 2024

STUDUJÍCÍ/ZAMĚSTNANCI

Poznamenejte si do diářů, kalendářů i mobilů datum 10.10.2024, na které připadá Mezinárodní den duševního zdraví. Bohatý program s tématy jako jsou vyhoření, digitální wellbeing, psychedelika v terapii, skorovztahy či hranice, bude probíhat v Kampusu Hybernská od 14:00 do 20:00.


10. října 2024

Národní galerie Praha: Sport v současném umění

Přednáška novináře a spisovatele Petra Volfa, který se dlouhodobě zabývá sportovní tematikou ve výtvarném umění, je zaměřena na období 21. století, kdy se do tvorby umělců dostává nadsázka, ironie a kritický pohled. Nejde už pouze o to, zachytit fascinaci pohybem, která sehrála v dějinách umění zásadní roli, ale poukázat na paradoxy a podivnosti spojené se sportováním či vyslat varovné signály z přepjatého nacionalismu. Více informací zde.

10 října od 18.00 do 19.00

Národní galerie Praha, Palác Kinských, Staroměstské náměstí 12, Praha 1


11. října 2024

Workshop Sebeobrana pro studentky

STUDENTKY

Přijďte si zažít úvodní workshop Sebeobrany pro všechny založené na metodice 5 principů - Mysli, Zakřič, Utíkej, Bojuj, Sdílej.

Na workshopu se budeme zabývat nastavením hranic, sebevědomou komunikací, schopností požádat o pomoc či poskytnout podporu, rizikovými situacemi v každodenním životě i ve vztazích, bezpečným prostředím a deeskalací konfliktů.


15. října 2024

ChatGPT pro studující!

STUDUJÍCÍ

V rámci cyklu Fit & Smart Student akce určena studujícím bakalářského a magisterského studia UK.

Na webináři se naučíte základy toho, jak správně zadávat "prompty", abyste získali od AI co nejkvalitnější výstupy, ale především zjistíte, jaké prompty vůbec používat, abyste u sebe podporovali takové mentální procesy, které vedou k rychlejšímu učení a vyšší produktivitě. Řeč bude rovněž o limitacích a omezeních velkých jazykových modelů a etických aspektech jejich využití.


16. října 2024

Metodický seminář pro školitele

Pro úspěšné absolvování doktorského studia je nezbytné odborné vedení ze strany školitele nejen v oblasti vědecké, ale také administrativní. Zúčastněte se metodického semináře, v nichž školitele seznamujeme s relevantní studijní agendou.

 

16. října 2024; 9:00 - 13:00

Modrá posluchárna, Celetná 20, Praha 1


17. října 2024

Konference: Smysl slov

CALL FOR PAPERS: Zúčastněte se konference studentů doktorských programů s podnázvem: O lidském myšlení a tvoření, o Božím stvoření, o člověku a Bohu. Konference je vhodná pro studenty teologie, dějin, dějin umění, literatury, hudby i dalších kulturně historických oborů.

 

17. října 2024

Katolická teologická fakulta UK

Přihlášky posílejte do 22. září 2024


17. října 2024

Sebedisciplína a návyky

Ph.D. STUDUJÍCÍ

Znáte ten pocit, kdy přesně víte, co máte dělat, ale stejně to neděláte? Stává se vám, že se nedokážete do věcí „dokopat“? Na webináři se dozvíte, jak vytrénovat svou vůli a stanovit si reálné cíle.


18. října 2024

Celostátní konference ombudsosob v Karolinu

UK vás srdečně zve na první celostátní konferenci ombudsosob v České republice, na níž se sejdou lidé z resortů, v nichž jsou zřizovány pozice ombudsmanek a ombudsmanů (školství, zdravotnictví, neziskovém sektoru či firmách). Cílem je podpořit dynamický rozvoj této oblasti, vytvořit podmínky pro vzájemné sdílení zkušeností stejně jako inspirovat ty, kteří o zřízení pozic ochránců práv uvažují, Za Univerzitu Karlovu promluví její kancléřka Petra Štanclová, činnost ombudsosob na UK představí univerzitní ombudsmanka Kateřina Šámalová. Více informací zde.

Registrace zde.

18. října od 9:00 do 17:00

Vlastenecký sál, Karolinum, UK, Ovocný trh 5


22. října 2024

ERC National Information Day

We would like to invite you to the ERC National Information Day 2024!

The event aims to walk you through the main rules for participation according to the ERC Work Programme 2025 and the evaluation process. You'll also hear some valuable tips from recent Czech ERC Principal Investigators on how to succeed. Additionally, two foreign PIs will share insights into the kind of support ERC applicants receive abroad. To cap it off, we'll have a panel debate on ‘How can Czechia better harness its potential in ERC calls?‘.

The event is organised by TC Prague Prague in cooperation with Charles University and the Expert Group for Supporting ERC Applicants.

22 October 2024, 9.30 - 16.00

Patriots' Hall, Karolinum

Register HERE


23. října 2024

Stress Management

STUDUJÍCÍ

V rámci cyklu Fit & Smart student akce určena studujícím bakalářského a magisterského studia UK.

Workshop je určen studujícícm, kteří se chtějí naučit efektivněji zvládat stres. Během tříhodinového workshopu se účastníci seznámí s různými přístupy a technikami pro identifikaci, prevenci a redukci stresu. Trénink je strukturován tak, aby podporoval interaktivní učení prostřednictvím kombinace teorie, praktických nácviků a skupinových diskusí, čímž poskytuje studujícím nástroje pro zdravější a vyrovnanější život.


24. října 2024

Výzkumné příležitosti: granty, spolupráce a zdroje

Ph.D. STUDUJÍCÍ

Jaké jsou příležitosti pro Ph.D. studující? Granty, konference, spolupráce a informační zdroje UK? Přijďte to zjistit na náš webinář v angličtině a poslechnout si praktické tipy a rady do studia!


30. října 2024

Welcome Day pro nové Ph.D. studující

Ph.D. STUDUJÍCÍ

Studuješ nově doktorský program na Univerzitě Karlově a chceš se seznámit s tím, co tě čeká? Pak rozhodně nezmeškej Welcome Day pro nové Ph.D. studující, kde se dozvíš nejen potřebné informace, ale seznámíš se i s dalšími začínajícími kolegy!


31. října 2024

Discussion: How to Improve the Situation of Women in Science?

There are too few women in science. Can we finally change that? A discussion about experiences and best practices in the Czech Republic and Germany will be held in English.

 

October 31, 2024; 5 PM - 7 PM

Hybernska Campus, building A, 3rd floor, room A3 Sál


6. listopadu 2024

Evidence-based management

Ph.D. STUDUJÍCÍ

Jak často uplatňujete vědecké metody mimo akademickou půdu? Náš webinář v angličtině vám ukáže, jak propojit vědu s manažerskou praxí a využít vědecké výzkumy k lepšímu rozhodování.


6. listopadu 2024

Efektivní komunikace

STUDUJÍCÍ

V rámci cyklu Fit & Smart Student akce určena studujícím bakalářského a magisterského studia UK.

Na workshopu efektivní komunikace se dozvíte, jak funguje mezilidská komunikace, jak předcházet nedorozuměním a konfliktům a jak srozumitelně komunikovat své potřeby. Odnesete si tipy jak na zpětnou vazbu nejen při práci v týmu. Workshop bude zaměřený prakticky, většinu věcí si společně vyzkoušíme.


7. listopadu 2024

Workshop: Blízké vztahy na akademické půdě

Univerzita Karlova vás srdečně zve na workshop věnovaný tématu blízkých vztahů na akademické půdě jako významnému zdroji střetů zájmů, se kterými se ve svých praxích ombudsosoby setkávají. Vedle ombudsmanky UK Kateřiny Šámalové vystoupí i Eva Janovičová, ochránkyně práv MUNI.

7. listopadu od 9.30 do 16.00

Kampus Hybernská, Hybernská 4, Praha 1, budova A


7. listopadu 2024

Spánková hygiena

STUDUJÍCÍ

V rámci cyklu Fit & Smart Student akce určena studujícícm bakalářského a magisterského studia UK.

Pravidla spánkové hygieny jsou obecně známá, nicméně málokdo je dodržuje. Spánkovou hygienu budeme rozebírat z hlediska neuropsychologie spánku, jejíž základy ozřejmí, jak spánek funguje a co a proč spánku prospívá a škodí. Shrneme pravidla spánkové hygieny, povíme si o mozku jako manažeru spánku, v čem hygiena pomáhá spánek řídit líp.


11. listopadu 2024

Jak na vědecký článek: Abstrakt

Ph.D. STUDUJÍCÍ

Každá vědecká práce potřebuje abstrakt. Víte, co všechno do něj patří a jak ho správně sepsat v angličtině? Zúčastněte se našeho semináře a zeptejte se rodilé mluvčí z Británie!


14. listopadu 2024

2. Mezinárodní konference platformy Paedagogium

Dovolujeme si Vás pozvat na 2. mezinárodní konferenci platformy Paedagogium! Tato akce poskytuje výjimečnou příležitost pro sdílení zkušeností a vzájemnou diskuzi mezi akademiky a odborníky z praxe v oblasti vysokého školství. Letos se konference zaměří na téma centra výuky ve vysokém školství. Je určena účastníkům z českých i zahraničních univerzit. Více informací zde. Registrace zde.

14. listopadu od 8.30 do 19.00

Karolinum, Univerzita Karlova, Ovocný trh 560/5, Praha 1


25. listopadu 2024

Jak napsat žádost o grant

Ph.D. STUDUJÍCÍ

Tajemství úspěšně podaných grantů tkví především ve způsobu, jakým je napsaná žádost. Poradíme vám, jak zdůraznit jedinečnost vašeho projektu a jak přesvědčit hodnotící komisi, aby mu dala zelenou.


9. prosince 2024

Doctoral Peer Club: Sdílej úvod své práce

Ph.D. STUDUJÍCÍ

Už se vám někdy stalo, že jste ve své vědecké práci psali o jablkách, ale vaši čtenáři vyčetli hrušky? Možná vám jen schází dobrá konstruktivní kritika! Přidejte se do workshopové skupinky Ph.D. studujících, ve které získáte podporu, dozvíte se, jak čtenáři vnímají vaše psané sdělení a naučíte se pracovat se zpětnou vazbou v angličtině!


16. prosince 2024

Doctoral Peer Club: Název a abstrakt

Ph.D. STUDUJÍCÍ

Už se vám někdy stalo, že jste ve své vědecké práci psali o jablkách, ale vaši čtenáři vyčetli hrušky? Možná vám jen schází dobrá konstruktivní kritika! Přidejte se do workshopové skupinky Ph.D. studujících, ve které získáte podporu, dozvíte se, jak čtenáři vnímají vaše psané sdělení a naučíte se pracovat se zpětnou vazbou v angličtině!


23. ledna 2025 – 24. ledna 2025

Prague Visual History and Digital Humanities Conference (PRAVIDCO) 2025

Centrum vizuální historie Malach vás srdečně zve na konference o vizuální historii a digitálních humanitních vědách (PRAVIDCO 2025). Program odpovídá činnosti Malachova centra, které slouží jako spojovací článek pro ty, kteří se zabývají především technologickými aspekty humanitních a společenskovědních perspektiv současného interdisciplinárního výzkumu. Konference proběhne v angličtině. Více informací zde.

23. ledna - 24. ledna od 9.00 do 16.00

MFF UK, Malostranské náměstí 25, Praha 1


Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám