• Aktuality

Aktuality

25. ledna 2015

Přihlaste své video do soutěže Nadačního fondu Neuron

Rádi popularizujete svůj vědecký obor, umíte to s videem a jeho postprodukcí? Chtěli byste otestovat, jak vaše schopnosti obstojí v konkurenci a nakonec třeba i vyhrát nemalý finanční obnos? Nadační fond Neuron ve spolupráci s kanálem Prima ZOOM vyhlašuje druhý ročník soutěže o nejlepší vědecké video. Soutěž je otevřena komukoliv, kdo má radost z vědy a chce ji zprostředkovat ostatním pomocí pohyblivého obrazu.


Podmínky soutěže najdete na stránkách Nadačního fondu Neuron pro podporu vědy. A komu by snad chyběla inspirace, může si prohlédnout loňské vítězné video Tajemná efipia, jehož autorem je Petr Jan Juračka z katedry ekologie Přírodovědecké fakulty.


Jak na to? 

Nebojte se pustit do hravé formy a představte to, co vás ve vědeckém světě fascinuje. Věda je zábava i umění. Důležité je jedno: stačí natočit krátké video v délce max. 3 minut a poslat ho nejpozději 28. února 2015. Video by mělo co nejzajímavěji, nejkreativněji a pokud možná co nejsrozumitelněji představit nějaký vědecký obor, předmět výzkumu, nebo jen zajímavou vědeckou otázku, která vám nedá spát. Zároveň by mělo inspirovat veřejnost, aby se vědou zabývala nebo se o ni laicky zajímala. Video není oborově omezeno: může se týkat fyziky, geologie, matematiky, nebo klidně teorie literatury. Může být animované, natočené na mobil, loutkové, nebo třeba celé zatancované. Kreativita nebude trestána, ale naopak oceněna! Jeden soutěžící může přihlásit i více videí.


Přihlásit se může kdokoli od 18 let věku, kdo má trvalý pobyt v ČR.


Petr Jan Juračka není jediným pracovníkem Přírodovědecké fakulty, kdo byl v loňském roce oceněn prostřednictvím Nadačního fondu Neuron. Ocenění pro vědce do 40 let získala vloni prof. Jana Roithová z katedry organické chemie a také doc. Petr Svoboda z katedry buněčné biologie. 

Nadační fond Neuron podporuje i Dětskou vědeckou konferenci. Její loňský vítěz, jedenáctiletý David Dvorský, si mohl díky podpoře fondu splnit svůj sen a podívat se do laboratoří CERN nedaleko Ženevy.

Více si o loňských laureátech můžete přečíst v článku na webu


Zdroj: www.natur.cuni.cz




Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám