• Aktuality

Aktuality

2. června 2019

Robotický den

V neděli 2. června v Kongresovém centru Praha na Vyšehradě proběhne již 16. ročník Robotického dne. Největší soutěž amatérských robotů v České republice pořadá Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy a Spolek Robonika, hlavním partnerem je Kongresové centrum Praha. Soutěžící představí své roboty v 9 kláních a kromě robotů jsou pro diváky připraveny ukázky školních projektů studentů všech typů škol a prezentace firem, které se robotikou a souvisejícími obory v České republice zabývají.


Robotický den je otevřen veřejnosti 2. 6. 2019 od 10 do 17 hodin, vstup zdarma.

Adresa: Kongresové centrum Praha, 5. května 1640, Praha 4, metro C – Vyšehrad

Kontakt: RNDr. David Obdržálek, Ph.D.,

Facebook


„Účastníci našich soutěží se rozhodně nemusejí bát, že by kvůli robotům v budoucnu nenašli práci – oni je totiž sami budou navrhovat a vytvářet,“ říká ředitel soutěže, RNDr. David Obdržálek, Ph.D., z Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy a dodává, že kromě toho je stavění robotů skvělá zábava: „Naši soutěžící jsou všech věkových kategorií, od předškoláků po důchodce, a všem je společné to, že je baví něco nového vytvářet.“ K soutěži samozřejmě patří i doprovodný program, například ukázky použití robotů a technických stavebnic, využití robotů v běžném životě nebo pomůcek ve školní výuce. Pro nejmenší návštěvníky je připraven také dětský koutek s roboty a ukázky zábavných fyzikálních pokusů.


"Robotický den je již velmi populární setkání, jak ostatně naznačuje i uplynulých patnáct ročníků. Právě dnes, kdy se klade velký důraz na technickou výchovu mládeže, význam této soutěže velmi stoupá. Navíc, účastníci si mohou změřit síly a um nejen mezi sebou, ale i se zahraničními týmy a porovnat tak svou technickou vyspělost ve světové konkurenci. Počet účastníků od roku 2004, kdy jsme uspořádali první ročník této soutěže, stále narůstá – letos je přihlášeno 229 robotů z 10 zemí," říká David Obdržálek.



Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám