• Aktuality

Aktuality

9. dubna 2015

Medici budou moci na praxi do Ústeckého kraje

Medici, kteří studují na Univerzitě Karlově, budou moci svoje znalosti a zkušenosti rozšiřovat v nemocnicích Krajské zdravotní v Ústeckém kraji. Spolupráci s tímto zařízením podpořil během své dubnové návštěvy v kraji rektor UK prof. Tomáš Zima.


„Jsme připraveni naše studenty zdravotnických fakult vysílat na praxe a stážování do nemocnic Krajské zdravotní a rozšířit dosavadní spolupráci, kterou hodnotím jako velmi dobrou a vzájemně prospěšnou. Jsme připraveni na univerzitě propagovat aktivity Ústeckého kraje, respektive Krajské zdravotní, směrem k našim studentům medicíny,“ zdůraznil profesor Zima.


Rektor zahájil návštěvu v kraji 8. dubna jednáním s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem a prvním náměstkem Stanislavem Rybákem na půdě hejtmanství. Společně pak navštívili největší z pěti nemocnic Krajské zdravotní, Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem.


Ústecký kraj vidí v budoucí spolupráci způsob, jakým lze řešit nízké počty lékařů v kraji. „V lednu jsme pana rektora Zimu oslovili s tím, že Krajská zdravotní a Ústecký kraj mají velký zájem o to, aby v našich nemocnicích opět vykonávali praxi studenti lékařských fakult. Vidíme v tom jeden ze způsobů, jak pro naše nemocnice získat nové lékaře,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček.


V kraji by tak v budoucnu mohli působit studenti 4., 5. a 6. ročníků lékařských fakult. Do společného projektu by se měla zapojit i Fakulta zdravotních studií Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, které se díky tomu otevře možnost úžeji odborně spolupracovat s lékařskými fakultami Univerzity Karlovy. Ústecká univerzita navíc bude studentům UK poskytovat ubytování na svých kolejích.

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám