• Aktuality

Aktuality

18. září 2019

Letní škola acidobazické rovnováhy a homeostázy

Od základů až po pokročilé úrovně provede mediky a mladší lékaře čtyřdenní Letní škola acidobazické rovnováhy a homeostázy. Akci, která proběhne od 18. do 21. září, pořádá Univerzita Karlova ve spolupráci s univerzitami v Kodani a Miláně v rámci mezinárodní aliance 4EU+.


Mikuláš Mlček, Fyziologický ústav, 1. LF UK Petr Waldauf, 3. LF UK


Letní škola acidobazické rovnováhy a homeostázy (Summer School of Acid-Base and Homeostasis) zahrnuje čtyři dny plné přednášek a praktických workshopů v malých skupinách, při řešení skutečných případů reálných pacientů.


„Cílová skupina, které je škola určena, se skládá ze zainteresovaných studentů medicíny, lékařů a specialistů v medicíně intenzivní péče, urgentní medicíně, anestezii, interním lékařství a ve všech dalších oborech, které používají jako diagnostický nástroj čtení krevních plynů," upřesňuje za organizátory František Duška ze 3. lékařské fakulty UK. Vítány jsou rovněž zdravotní sestry a zdravotnický personál.


Organizátoři si dali za cíl pomoci účastníkům naučit se porozumět a získat důvěru ve čtení a interpretaci analýzy krevních plynů u akutně nemocného pacienta.



Datum: 23. 8. 2019



Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám