Univerzita Karlova je partnerem charitativního běhu RUN FOR HELP

Univerzita Karlova

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

www.cuni.cz


Univerzita Karlova je jedním z partnerů charitativního běhu RUN for HELP, jehož cílem je podpořit handicapované spoluobčany. Běžecká akce se koná v sobotu 12. června od 12 do 18 hodin v Praze na Letné a je určena široké veřejnosti. Připraveny jsou běhy na 4 a 8 kilometrů a také dětské závody. Výtěžek ze vstupného půjde na účet spolku No Foot, No Stress, který pomáhá zdravotně postiženým.


„Univerzita Karlova připravila na místě řadu akcí pro veřejnost. Návštěvníci mohou například ochutnat dobroty, které bude připravovat food truck Univerzity Karlovy Culina Carolina. Zakoupením jídla přispějí lidé na dobrou věc, část z tržby totiž věnuje univerzita na transparentní účet spolku No Foot, No Stress,“ uvedl MgA. Martin Ayrer, vedoucí Oddělení marketingu Univerzity Karlovy.


Lidé mohou navštívit také univerzitní stánek UK, který budou zajišťovat studenti a studentky Fakulty tělesné výchovy a sportu UK. Celý den tu budou probíhat zábavné sportovní soutěže a kvízy.


BĚŽECKÁ AKCE RUN for HELP


KDY: sobota 12. června 2021

KDE: Letenské sady, Praha

V KOLIK: 12:00 – 18:00


Další informace najdete na: https://www.run4help.cz/zavod-info/praha/o-zavodu.html


Univerzita Karlova

Univerzita Karlova byla založena v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 4 vysokoškolské ústavy, 5 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost a pracoviště pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita je nejvýkonnější vědeckou institucí v ČR, jak ukazuje např. hodnocení vědeckých výstupů Radou pro výzkum, vývoj a inovace. Podle mezinárodních žebříčků patří mezi 1 % nejlepších světových univerzit.


Univerzita má přes 12 000 zaměstnanců, z toho více než 4700 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje téměř 45 500 studentů, kteří studují ve více než 800 akreditovaných studijních programech včetně 150 v cizím jazyce. Univerzitu ročně absolvuje téměř 8000 studentů. Univerzita Karlova se těší velkému zájmu zahraničních studentů v rámci programu Erasmus. Absolventi UK vykazují dlouhodobě nejnižší míru nezaměstnanosti mezi veřejnými vysokými školami. Finanční ohodnocení absolventů UK na trhu práce patří k nejvyšším. Od roku 2018 je členem prestižní mezinárodní univerzitní aliance 4EU+.



Poslední změna: 10. červen 2021 11:27 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám