• Aktuality

Aktuality

16. června 2023

Study in Prague podepsalo memorandum s Prague City Tourism

Smyslem memoranda o spolupráci mezi konsorciem sedmi pražských vysokých škol Study in Prague a společností Prague City Tourism, které za oba subjekty podepsaly Milena Králíčková a Jana Adamcová ve čtvrtek 15. června v Karolinu, je ještě intenzivnější prohloubení stávající spolupráce na společných projektech, odborných či vzdělávacích akcích i marketingových a popularizačních aktivitách.



„Spolupráce s Prague City Tourism je logickým vyústěním aktivit našeho konsorcia, které – jak ostatně název napovídá – nepropaguje pouze studium, ale také samotné město Prahu. Tato destinace je opravdu velkým lákadlem a při výběru zahraniční univerzity hraje určitě důležitou roli. Naopak zahraniční studenti, kteří přicházejí do Prahy studovat, přinášejí našemu hlavnímu městu také celou řadu benefitů, takže tato spolupráce je oboustranně výhodná a přínosná,“ vysvětlila rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková.


„Praha je město plné příležitostí, proto je důležité motivovat talentované studenty z celého světa a ukazovat Prahu jako inovativní a kreativní město. Tato skupina návštěvníků v konečném důsledku rozvíjí ekonomiku s vysokou přidanou hodnotou. Avizovanou spoluprací usnadníme studentům pobyt v metropoli a současně je systematicky budeme podporovat při potenciálních výzkumných činnostech týkajících se metropole,“ doplnila rektorku místopředsedkyně představenstva Prague City Tourism Jana Adamcová, která rovněž stvrdila spolupráci svým podpisem.


Setkání se účastnili také rektoři VŠE Petr Dvořák (první zleva), ČZU Petr Sklenička (uprostřed) a VŠCHT Pavel Matějka (vpravo).
Setkání se účastnili také rektoři VŠE Petr Dvořák (první zleva), ČZU Petr Sklenička (uprostřed) a VŠCHT Pavel Matějka (vpravo).


Uzavření memoranda v prostorách Karolina se zúčastnili za Study in Prague také tři další rektoři – Petr Sklenička (Česká zemědělská univerzita v Praze), Petr Dvořák (Vysoká škola ekonomická v Praze) a Pavel Matějka (Vysoká škola chemicko-technologická v Praze). „Už nyní platí, že díky iniciativě Study in Prague k nám do školy přichází řada zahraničních studentů, za což jsme samozřejmě rádi, jelikož naším cílem je zvyšovat jejich podíl, aby společenství našich kampusů bylo co nejpestřejší. Očekávám, že díky memorandu dojde ještě k většímu prohloubení a zintenzivnění této spolupráce,“ řekl rektor ČZU Petr Sklenička.


„Projekt Study in Prague vznikl v roce 2015 díky grantové podpoře CRP (Centralizované rozvojové programy Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky – pozn. red.) a funguje dodnes, což dokazuje jeho smysluplnost,“ ocenil rektor VŠE Petr Dvořák.


„Memorandum s Prague City Tourism posouvá iniciativu Study in Prague ještě o kus dál. Tato kooperace nám může ohromně pomoci zatraktivnit studijní nabídky pro zahraniční studenty a zároveň pomoci Praze v budování image města vzdělanosti, výzkumu a vědy,“ doplnil rektor VŠCHT Pavel Matějka.




Konsorcium Study in Prague vzniklo v roce 2015 a v současnosti spojuje sedm významných pražských vysokých škol (AMU, ČVUT, ČZU, UK, VŠCHT, VŠE a VŠUP). Study in Prague se zaměřuje na propagaci cizojazyčných programů v rámci společných aktivit, jako je například účast na veletrzích vzdělávání v zahraničí, společné materiály, webové stránky a další.


Prague City Tourism je akciová společnost stoprocentně vlastněná hlavním městem Praha a je certifikovanou oficiální organizací destinačního managementu hl. m. Prahy. Jejím hlavním posláním je podpora udržitelného domácího i příjezdového cestovního ruchu v hlavním městě.



TEXT: Jitka Jiřičková

FOTO: Michal Novotný








Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám