• Aktuality

Aktuality

11. července 2023

Univerzita Karlova podepsala memorandum o spolupráci s IPVZ. Cílí nejen na mediky

Na vzájemné spolupráci se dohodly Univerzita Karlova a Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví (IPVZ). Rektorka UK profesorka Milena Králíčková a ředitelka IPVZ Irena Maříková stvrdily dohodu podpisem memoranda v úterý 11. července v Karolinu.


Rektorka UK Milena Králíčková a ředitelka Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví Irena Maříková (zleva).
Rektorka UK Milena Králíčková a ředitelka Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví Irena Maříková (zleva).


Obě instituce se shodly na společném zájmu a spolupráci v oblasti výzkumu, rozvoje a podpory veřejného zdraví. Společně chtějí participovat na vědecko-výzkumné činnosti i na spolupráci na tvorbě systému, realizaci a rozvoji vzdělávání, efektivního využívání lidských a materiálních zdrojů, a to s respektem k rovnosti a rovnocenných příležitostí pro obě strany. K podpisu dohody došlo ve staroslavném Karolinu, kde IPVZ hostila rektorka UK profesorka Milena Králíčková.



Memorandum obsahuje tři základní pilíře spolupráce, které zastřešují jednotlivé konkrétní aktivity. Jde o společnou participaci na vědecko-výzkumné činnosti, rozvoj a podporu vzdělávání a efektivní využívání expertních lidských zdrojů.



Ředitelka IPVZ Irena Maříková zdůraznila, že se medici díky dohodě budou moci už během svého studia více přibližovat k praxi. „Institut je vysoce odborným specializovaným vzdělávacím a vědeckým pracovištěm, které má svoji roli danou nejen zákonem, ale především je neodmyslitelným rozvojovým prvkem v celé kariéře lékařů, stomatologů a farmaceutů. V drtivé většině případů se s námi ale tito budoucí kolegové setkají až po studiu vysoké školy. Spoluprací s Univerzitou Karlovou proto nově cílíme už i na studenty jednotlivých fakult, kteří díky tomu budou moci podstatně dříve začít objevovat budoucí praxi ve svých oborech a zdravotnický systém v České republice. Výhodou pro ně bude nejen propojení pregraduálního studia s postgraduálním v podobě společně připravovaných kurzů, seminářů nebo workshopů, ale také možnost spolupráce na národních i mezinárodních projektech a na tvorbě samotných vzdělávacích programů,“ vyzdvihla důvody a přínosy spolupráce ředitelka IPVZ Irena Maříková.


TEXT: Helena Zdráhalová

FOTO: Hynek Glos

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám