• Aktuality

Aktuality

25. srpna 2023

Univerzita Karlova rozšiřuje svou spolupráci s Českou tiskovou kanceláří

Rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková a generální ředitel České tiskové kanceláře Jaroslav Kábele podepsali dodatek k Memorandu o vzájemné podpoře a spolupráci z roku 2020, díky kterému bude nyní spolupráce mezi univerzitou a ČTK ještě intenzivnější.



Nově podepsaný dodatek umožní Univerzitě Karlově a České tiskové kanceláři zaměřit se na širší spolupráci s Akademií ČTK. To bude přínosem nejen v oblasti vzdělávání studentů a pedagogů, ale také propagace a pořádání přednášek, seminářů, kurzů, workshopů a konferencí s důrazem na mediální gramotnost a komunikaci.


„Takováto mediální partnerství s sebou vždy nesou množství benefitů pro obě strany, navíc se podařilo memorandum rozšířit o další možné oblasti spolupráce. Osobně vidím velkou výhodu podepsaného dokumentu v propojování vzájemných aktivit, a vlastně i společných cílů, které s ČTK máme, jako je oblast prezentace třetí role univerzit, propagace špičkové vědy, vzdělanosti, mediální gramotnosti, svobody slova či nezávislosti médií,“ dodává prorektor pro vnější vztahy UK Martin Vlach.


Univerzita Karlova uzavřela memorandum s Českou tiskovou kanceláří již v roce 2020, a zmíněný dodatek tak vznikl na základě osvědčené spolupráce. Díky tomu je například možné využít tuto součinnost v oblasti stáží studentů v ČTK či přípravě vzdělávacích akcí pro veřejnost.




V březnu tohoto roku podepsala Univerzita Karlova obdobné memorandum o vzájemné podpoře a spolupráci s Českou televizí, které rovněž otevřelo nové možnosti v propagaci vybraných událostí, aktivit a akcí pořádaných Univerzitou Karlovou.



TEXT: Jitka Jiřičková

FOTO: Hynek Glos

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám