• Aktuality

Aktuality

16. října 2023

Ondřej Perušič z Karlovky mistrem světa v plážovém volejbale

Foto: Archiv FF UK
Foto: Archiv FF UK
Ondřej Perušič, absolvent Právnické fakulty UK a student Filozofické fakulty UK, vybojoval ve dvojici s Davidem Schweinerem na mistrovství světa v plážovém volejbale v mexické Tlaxcale zlato! Oba se tak kvalifikovali i na olympijské hry v Paříži v příštím roce. Gratulujeme!


O úspěchu českých plážových volejbalistů se dočtete více např. zde:


Zlatí Perušič a Schweiner. Beachvolejbalisté ovládli mistrovství světa a mají ‚letenky‘ na olympiádu | iROZHLAS - spolehlivé zprávy


Sen se stal skutečností. Perušič se Schweinerem jsou mistry světa – ČT sport – Česká televize (ceskatelevize.cz)


Mgr. Ondřej Perušič pochází z volejbalové rodiny. „Ve sportovním prostředí jsem vyrůstal odmalička. Až do mých devatenácti let jsem kombinoval beachvolejbal s florbalem. Pak už ale bylo nutné se rozhodnout a jednomu ze sportů se věnovat naplno. Mezi největší úspěchy řadím určitě účast na olympijských hrách v Tokiu 2021, titul vicemistra Evropy z loňského roku a několik titulů mistra republiky,“ uvedl v dubnu letošního roku v medailonku na webu Filozofické fakulty UK, kde studuje nejnovější dějiny se zaměřením na mezinárodní vztahy a od akademického roku 2023/24 také obor politické teorie. Právnickou fakultu absolvoval diplomovou prací na téma role sportovce jako podnikatele v rámci obchodního práva.

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám