• Aktuality

Aktuality

19. listopadu 2023

UK gratuluje Vladimíře Petrákové k zisku Aspen Leadership Award

Univerzita Karlova blahopřeje Vladimíře Petrákové k zisku Aspen CE Madeleine K. Albright Leadership Award, kterou převzala 16. listopadu na výroční galavečeři Aspen Institute CE. Těší nás, že Univerzita Karlova navázala spolupráci s Iniciativou Czexpats in Science, kterou Vladimíra Petráková spoluzaložila, a společně přispíváme ke změně českého vědecké prostředí.



Vladimíra Petráková je úspěšná nanovědkyně, která se po mnoha letech v zahraničí vrátila do Česka a vede vědeckou skupinu na Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského Akademie věd ČR. Především ale spolu s Markétou Kubánkovou a Annou Stejskalovou založila Czexpats In Science – iniciativu propojující české vědce a vědkyně se zahraniční zkušeností. Sdílením mezinárodních zkušeností inspirují a zlepšují české vědecké prostředí.


Univerzita Karlova navázala spolupráci s Iniciativou Czexpats in Science a například společně budujeme komunity vedoucích výzkumných skupin ze všech institucí v Česku s cílem vzájemné podpory, vzdělávání a výměny informací. „Osobně mě těší, že jako Unverzita Karlova můžeme podpořit iniciativu mladých nadšených vědců a vědkyň se zahraniční zkušeností. Pohnout českým akademickým prostředím je náročné, ale díky zápalu a energii Czexpats in Science jsem optimistka,” říká rektorka UK Milena Králíčková.



Cenu Aspen CE Madeleine K. Albright Leadership Award uděluje Aspen Institute CE každoročně mladým začínajícím profesionálům, kteří dosáhli vynikajících výsledků v aktivní podpoře odpovědného občanství, leadershipu založenému na hodnotách a rozvoji inovativních politik s pozitivním společenským dopadem ve střední Evropě.


Cena nese jméno Madeleine K. Albright, bývalé ministryně zahraničí USA, rodačky z Prahy a velké podporovatelky Aspen CE, za účelem uctění jejího celoživotního poslání vzdělávat a povzbuzovat mladé lídry, aby si vytvořili silný hodnotový systém a přispívali k růstu společnosti. Touto cenou Aspen CE oceňuje představitele mladé generace, kteří na počátku své kariéry prokázali příkladný leadership, projevili mimořádný potenciál inspirovat ostatní a dále pozitivně ovlivňují středoevropskou společnost.




Foto: Odřej Besperát, Aspen Institute CE

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám