• Aktuality

Aktuality

7. října 2024

Ministr pro vědu Marek Ženíšek na jednání na Univerzitě Karlově

Rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková přijala v pondělí 7. října 2024 na půdě univerzity ministra pro vědu, výzkum a inovace Marka Ženíška.




Po jednání s rektorkou Králíčkovou si ministr Ženíšek prohlédl starobylé Karolinum, jeho reprezentační prostory, a to včetně Velké auly a v roce 2021 zrekonstruovaných univerzitních varhan.


V oblasti vědy Univerzita Karlova (UK) dlouhodobě usiluje o převádění vědeckých poznatků do běžného života prostřednictvím univerzitní společnosti Charles University Innovations Prague (CUIP). UK tak kontinuálně otevírá odborný dialog o zdolávání překážek transferu technologií a nastolování efektivní spolupráce mezi univerzitami/akademií a průmyslovými partnery.

Právě komunikace mezi akademickou a průmyslovou sférou je totiž klíčem k úspěšnému propojení vědeckých poznatků s praktickými inovacemi – ať už formou licencování, převodu IP, nebo zakládání spin-off společností. UK tak zároveň přináší konkrétní praktická řešení, jak akademické know-how s průmyslovými potřebami lépe provázat.

 

Odborný dialog v oblasti transferu technologií vnímá UK jako prostor pro hledání cest, na nichž může ministerstvo pro vědu, výzkum a inovace českou vědu významně podpořit.



Text: Oddělení komunikace UK

Foto: Veronika Vachule Nehasilová

Datum: 7. 10. 2024

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám