• Aktuality

Aktuality

14. března 2019

Křížová chodba rozkvete růžemi a tulipány

Téměř deset tisíc květin promění v následujících třech dnech Křížovou chodbu, historický prostor Univerzity Karlovy, v romantické místo s nevšední podívanou a zajímavými informacemi. Prodejní výstava Florea v Karolinu 2019, na kterou je vstupné dobrovolné, je k vidění od 15. do 17. března, v čase od 10 do 18 hodin.



Sedm tisíc růží ekvádorských, afrických a holandských letos doplní téměř tři tisícovky italských a holandských tulipánů. Z textů na panelech se návštěvníci dozvědí více o historii, tradici i způsobech pěstování jednotlivých druhů. Během výstavy si zájemci mohou díky účasti Ladislava Špačka doplnit své znalosti o etiketě spojené s obdarováváním květinami.


„U tulipánů představíme květiny pocházející jednak z klasického, rodinného způsobu pěstování, ale i květiny z téměř tovární produkce s automatickým měřením a vážením,“ prozrazuje o akci její autorka Kateřina Hemerle. Podle ní by výstava chtěla též přispět ke zlepšení reputace afrických růží. Proto budou v Karolinu zastoupeny květiny z farem, které striktně dbají na ekologii.



Letošní přehlídku květin, která se po roce do Křížové chodby vrací, organizátoři rozšířili nově o tulipánovou část. A to nejen proto, že jejich pěstování a prodej stoupají v oblibě a že právě přichází jejich sezona. Společnost Florea navíc podporuje spolek Amelie, jenž poskytuje psychosociální pomoc pro onkologicky nemocné a jejich příbuzné. „Právě na Amelii poputuje výtěžek ze vstupného i zisk z prodeje benefičních tulipánů, které budou po celou dobu výstavy nabízeny,“ doplňuje Kateřina Hemerle.


Organizátorem výstavy je Florea.cz, internetový obchod s květinami.


Text a foto: Marcela Uhlíková

Datum: 14. 3. 2019

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám