• Aktuality

Aktuality

12. března 2021

Komentář rektora k testování zaměstnanců, práci z domova a vstupu do univerzitních budov

Na základě mimořádného opatření Vlády ČR nebudou od 17. března 2021 vpuštěni na svá pracoviště zaměstnanci Univerzity Karlovy bez předložení potvrzení o provedeném testu na přítomnost SARS-CoV-2 s negativním výsledkem. Z tohoto důvodu UK zahajuje testování svých zaměstnanců. Ti, jejichž osobní přítomnost na pracovišti je vyžadována, budou mít možnost nechat se jednou za sedm dní otestovat prostřednictvím univerzitních odběrových míst.


S ohledem na některé dotazy ke vstupu do budov UK uvádím, že vydané opatření upravuje podmínky, za kterých mohou zaměstnanci Univerzity Karlovy pracovat z domova. S ohledem na současnou epidemiologickou situaci se to týká i těch zaměstnanců, kteří tuto možnost do současné doby neměli. Primárně se opatření dotýká a mělo by usnadnit fungování především administrativně technických pracovníků. Děkani fakult a ředitelé součástí byli vyzváni, aby připravili seznam těch osob, kterých se home office netýká, a zůstávají v objektech UK pracovat. Podmínkou pro jejich práci je pravidelné testování a předkládání negativních testů pro vstup na pracoviště podle stanovených intervalů. To se samozřejmě netýká osob, které jsou proti covid-19 již očkovány nebo tuto nemoc prodělali.


Z výše uvedeného vyplývá, že všechny osoby, které budou zapsány na seznamech, mohou nadále ve své práci v objektech UK pokračovat.




S přátelským pozdravem,



Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA



Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám