• Aktuality

Aktuality

29. června 2021

Elektrokola pro zaměstnance UK

V rámci širokého spektra aktivit udržitelného rozvoje se UK s podporou správy budov rozhodla vyzkoušet elektrokola. Do 12. července si je mohou zaměstnanci UK půjčit v sídle rektorátu a zapojit se tak do testování jejich využitelnosti pro potřeby univerzity. V pondělí 12. července od 9 do 12 hodin navíc proběhne zkušební skupinová jízda s ukázkou nejlepších tras mezi jednotlivými univerzitními objekty a možnostmi parkování. Můžete se na ni zaregistrovat.



Pokud máte o elektrokolo zájem, stačí, když se na recepci Karolina prokážete kartičkou zaměstnance a zapíšete se do výpůjční knihy. Následně vám bude předán bezpečnostní kód zámku a cyklistická helma. Kola jsou k vyzvednutí do 12. července od 7 do 19 hodin ve dvoře rektorátu, v podloubí u nabíjecích stanic, kam je nutné kolo do večera opět vrátit. K zapůjčení jich je pět – dvě trekingová, dvě dámské a jedno skládacího typu. Většina z nich má i nosič, na který lze pohodlně připoutat kabelku či brašnu. Všechna jsou lehce ovladatelná a jízda na nich silně návyková.


Elektrokolo vyzkoušela i redaktorka Fora Jitka Jiřičková


„Byli bychom rádi, kdyby jich v následujících dnech využilo co nejvíce lidí a informovali nás o svých zkušenostech. Univerzita má elektrokola zapůjčena do 12. července a na základě reakcí a zájmu uživatelů bude jednat o jejich zakoupení,“ vysvětluje ředitel Správy budov a zařízení UK Antonín Rezek. Kola by pak byla zaměstnancům k dispozici trvale jako rychlý a přitom ekologický dopravní prostředek pro cestování mezi jednotlivými pracovišti.



„Přišel jsem se podívat, co je v nabídce. Nejvíc mi vyhovuje toto modré holandského typu. Má vysoká řídítka, tudíž se na něm nehrbíte, a můžete na něm jet i v obleku bez obav, že si roztrhnete kalhoty,“ řekl prorektor pro tvůrčí a ediční činnost UK a nadšený cyklista Jan Royt. A na místě si elektrokolo sám vyzkoušel.


Testovací jízda centrem Prahy mezi budovami univerzity proběhne v pondělí 12. července od 9 do 12 hodin. Vyjíždět se bude ze dvora rektorátu (Ovocný trh 560/5). Dozvíte se při ní, kudy vede nejrychlejší a přitom nejbezpečnější cesta mezi univerzitními objekty, na co si dát v provozu největší pozor a také, kde kolo zaparkovat.


Počet účastníků je omezen na deset, proto je nutné se na ni předem registrovat na

e-mailech: ,

a .





TEXT: Jitka Jiřičková.

FOTO: Martin Pinkas.


Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám