• Aktuality

Aktuality

3. listopadu 2021

Charles University Innovations Prague se stala akciovou společností

Univerzitní dceřiná společnost Charles University Innovations Prague (CUIP) se od 2. 11. 2021 po 3 letech svého úspěšného fungování stala akciovou společností. CUIP se již více než 3 roky úspěšně zabývá přenosem technologií do praxe, a to nejen v ČR. Při založení CUIP v roce 2018 se univerzita rozhodla jít konzervativní cestou v rámci výběru právní formy své dceřiné společnosti. Společnost s ručením omezeným se zdála být jednodušší a méně náročnou v rámci prvotního fungování. Avšak úspěch CUIP překonal veškerá očekávání. Desetiletý business plán byl překonán již během prvních tří let. S potěšením se tedy vracíme k prvotním plánům na akciovou společnost.

V rámci úzkého týmu a naší práce se toho příliš nemění. Bývalý ředitel, a nynější předseda správní rady, Otomar Sláma, zůstává duší a pohonem CUIP a celého týmu. Správní radu doplnil a po jeho boku nyní stojí Michal Pohludka, který se do týmu postupně začal připojovat již před rokem. Za Michalem stojí velký kus práce a je týmu obrovskou inspirací.



Michal Pohludka vystudoval biochemii a biotechnologii na VŠCHT Praha a doktorský titul získal v oboru molekulární biologie na 1.LF Univerzity Karlovy. Mimo to je držitelem titulů MBA a LL.M. Více než 10 let působil na vysokých manažerských pozicích v globální korporaci v oblasti biotechnologií v regionu střední a východní Evropy. Je autorem několika knih věnujících se strategii managementu, ale věnoval se také populární tvorbě z níž nejznámější je kniha Business trip, kterou napsal pod pseudonymem ŽKV. Do CUIP vnáší expertízu v oblasti obchodu a strategického rozvoje.



ZA SPRÁVNOST:

Mgr. Otomar Sláma, MBA, MPA

Předseda správní rady CUIP

e-mail:

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám